20.1.06

West Virginia-guvernør mest populær

Guvernør Joe Manchins (D-WV) approval rating steg med 13 % i forhold til sidste måned og han er nu den mest populære guvernør med en approval rating på 80 %. Det viser den månedlige måling fra SurveyUSA. Der er nok ikke meget tvivl om at sidste måneds mineulykke i bjergstaten har været med til at give Manchin sit rygstød.

Statesman nummer et, West Virginias guvernør Joe Manchin der åbenbart er venner med kul! De er mærkelige i den stat.

Nummer to på listen er Gov. Jon Huntsman (R-Utah) med 78 % og sidste måneds nummer et, Jodi Rell (R-Conn.) er røget ned på tredjepladsen med 75 %, hvilket kun er et fald åp to procentpoint. Her efter følger de to Dakota-guvernører John Hoeven (R) og Mike Rounds (R).

Månedens højdespringer er også Jon Huntsman der steg 15 % på en måned, mens Gov. Mike Easley (D-NC) faldt med 20 % og Gov. Tim Pawlenty (R-Minn.) faldt 17 %.

I bunden finder man fortsat Gov. Bob Taft (R-Ohio) med 18 %, Gov. Frank Murkowski (R-AK) med 28 % og Governator Arnold Schwarzenegger (R-CAlif.) med 34 %.

To guvernører optræder for sidste gang på listen i denne omgang. Gov. Mark Warner (D-VA) slutter på en 6. plads med en approavl rating på 72 % mens Acting Gov. Richard Codey (D-NJ) slutter på en 13. plads med 64 %. Det er en arv som det bliver svær for deres efterfølgere, henholdsvis Tim Kaine (D) og Jon Corzine (D) at leve op til.

Som sædvanlig er det guvernørerne i de små stater der har den højeste approval rating, mens vælgerne ikke har samme nære forhold til deres politikere i de store stater. I Top 10 er det kun Virginia der kan betegnes som en stor stat, blandt de 10 nederste finder man udover Ohio og Californien stater som Indiana, Michigan, Illinois og Missouri.

De 50 guvernører har i gennemsnit en approval rating på 54 % for, 39 % imod, og den der kommer tættest på det tal er Gov. Tom Vilsack (D-Iowa) der har en approval rating på 55%-39%.

Ingen kommentarer: