11.1.06

Majority leader: Ingen afgørelse endnu

Der er stadigvæk ikke fundet nogen sejrherre i kampen om hvem der skal være den nye republikanske majority leader i Repræsentanternes Hus. De to kandidater, Roy Blunt og John Boehner render stadigvæk rundt og samler støtte sammen og på nuværende tidspunkt er stillingen Blunt: 46, Boehner: 30. En detaljeret gennemgang af hvem der støtter hvem kan ses her.

Hotline on Call peger i sin analyse på at de knap 80 endorsements som de to har tilsammen er meget lavt når man tager i betragtning at det ikke kunne komme bag på ret mange medlemmer at denne situation kunne opstå. Derfor er der stadigvæk mulighed for at en helt tredje kandidat, som eksempelvis Rep. John Shadegg (Arizona) kunne blive en kompromiskandidat. Den mulighed bliver analyseret i Arizona Republic. Shadegg er selv meget åben omkring situationen og siger at han får at vide at "hvis han er inde, så støtter de mig.".

Hvis Blunt bliver valgt er der en åben post som majority whip som kongresmedlem Eric Cantor (Virginia) har lagt billet ind på. Han skulle efter sigende have opbakning fra 140 medlemmer.

Det magiske tal der skal til et flertal er stadigvæk 116

Ingen kommentarer: