24.1.06

Kaine skal svare Bush

Om otte dage vil præsident George W. Bush (R-TX) give sin årlige State of the Union-tale til en forsamlet kongres. Talen bliver afgørende for at Bush kan få vendt trenden i meningsmålingerne som igen er for nedadgående (måske skulle man fra administrationens side undgå at udspionere sin befolkning, eller minimum lade være med at blive fanget i at gøre det...) og igen komme i offensiven.

Der er tradition for at oppositionspartiet efterfølgende giver et svar på præsidentens tale og Demokraternes valg er i år faldet på den nyvalgte guvernør Tim Kaine (D-Virg.). Det valg er faldet venstrefløjen en del for brystet (læs: de er pænt bitre over at det ikke er en traditionel venstreorienteret Bush-baskende Demokrat der har fået opgaven) at lade den stærkt katolske og meget midtsøgende Kaine udfordre Bush og de opfordrer ham til at sige nej til at holde talen.

Venstrefløjen frygter naturligvis at Tim Kaine både er for ukendt og at han ikke vil gå "hårdt nok" til præsident Bush. Da Kaine for nylig blev indsat lovede han at han ville arbejde for at hans administration ville have en "tværpolitsk dagsorden for Virginia der inkluderede alle." (be a non-partisan, Virginia agenda that includes all.). der sættes også spørgsmålstegn ved om guvernør Kaine vil være i stand til, troværdigt, at angribe Bush på udenrigs- og sikkerhedspolitikken (læs: Kaine har ikke krydret røv 12 år i senatets udenrigsudvalg).

Det er senator Harry Reid (D-Nev.), House minority leader Rep. Nancy Pelosi (D-Calif.) og guvernør Bill Richardson (D-NM) der har stået for at udvælge den der skulle give det demokratiske svar til Bush og jeg mener personligt at de har truffet et rigtig godt valg. Guvernør Kaine hører rigtig nok til i højre side af det demokratiske parti, men han er absolut ikke Republican Lite (han er bl.a. modstander af dødsstraf) og han vil mere troværdigt end noget kongresmedlem eller senator kunne angribe Bush for at være en Washington-insider der har glemt hvordan problemerne er ude blandt vælgerne. Desuden er det nødvendigt at vise overfor de midtsøgende vælgere i stater som Virginia, North Carolina og ikke mindst Ohio at der også er andre Demokrater end John Kerry, Ted Kennedy og Nancy Pelosi.

Jeg er ret sikker på at man har diskuteret mange navne, men tre meget mulige emner til holde talen har efter min mening været: Senator Barack Obama (D-Ill.), minus: er i forvejen hårdt eksponeret og det vil bare skabe mere hype omkring hans person (det ville fjerne fokus fra budskabet), guvernør Grace Napolitano (Ariz.), er lige så ukendt som Kaine, men som kvinde kunne hun sende et signal til det segment. Desuden er hun fra sydvest som er et demokratisk "indsatsområde" og endelig har man vel også diskuteret freshman senator Ken Salazar (Colo.) der kunne række ud til latinoer. Min egen lille konspirationsteori er at Richardson har sagt nej til de to sidste fordi de begge er fra hans område og begge bliver nævnt, sammen med ham selv, som potientielle vicepræsidentkandidater.

Set i det lys er Tim Kaine et rigtig godt valg og han skal have held og lykke i det der bliver hans store nationale debut.

Guvernør Tim Kaine sammen med tidligere præsidentkandidat General Wesley Clark (D-Ark.)

Ingen kommentarer: