19.1.06

NY: Suozzi har 5 millioner på kontoen, Spitzer har flere

Nassau County Executive Tom Suozzi (D) har efter sigende masser af penge på kontoen til at forsøge at vippe frontrunner AG Eliot Spitzer (New York City) af pinden som Demokraternes kandidat til guvernørvalget i november.

Suozzi har overført mere end 3 millioner dollars som han havde til overs efter at han sidste år blev genvalgt som Executive i det konservative county på Long Island. Oven i de tre millioner har han så yderligere fundraiset 1.5 million dollar i løbet af de sidste par måneder hvilket bringer totalen op i nærheden af de 5 millioner dollars. Penge som bliver meget nødvendige hvis han skal have nogen som helst chance mod den populære justitsminister som er kendt i hele staten i modsætning til Suozzi som kun er kendt på Long Island.

Eliot Spitzer har heller ikke haft problemer med at få donererne til at spytte i kassen. Ved sidste optælling havde han omkring 20 millioner dollars på kontoen.

De republikanske kandidater (hvoraf de fleste i øjeblikket ikke er valgt til noget) er ikke i nærheden af at have samlet så mange penge sammen som demokraterne. "The Money Race" føres i øjeblikket af den tidligere guvernør i Massachusetts (1991-1997) William Weld (New York City) med 1.8m dollars.
John Faso (Columbia County), en tidligere minority leader i delstatsparlamentet har omkring 1m dollars.
Tidligere secretary of State (og en tidligere Demokrat) Randy Daniels (New York City) har kun omkring 20.000 $. Jeg håber ikke det er fordi han har brugt alle sine penge på at få udviklet sloganet "A Vision of NEW New York!".

Der er dog stadig et lille håb om at multimillardæren Tom Golisano (Rochester) der tre gange tidligere har forsøgt sig som uafhængig kandidat vil stille op for Republikanerne. Golisano brugte 75 millioner dollars af sine egne penge på at blive nummer tre i 2002.

Ingen kommentarer: