13.1.06

Alito bliver godkendt som dommer

I den forløbne uge har Samuel Alito været til eksamen hos senatets juridiske udvalg for at svare på spørgsmål fra spørgelystne senatorer og det har han åbenbart klaret med så meget kvalitet at han nu forventes at blive godkendt. Det forudser i hvert fald senator Orrin Hatch (R-UT) som sagde at Alito havde overbevist samtlige 55 medlemmer af den republikanske gruppe, inklusiv aborttilhængerne Chafee, Snowe og Collins, om at han fortjener at blive godkendt.

Dermed er demokraternes eneste mulighed at blokere for udnævnelsen ved at lave en filibuster, men den mulighed virker efterhånden også umulig, bl.a. sagde senator Ben Nelson (D-NE) at han ikke havde hørt noget som diskvalificerede Alito som dommer. Dermed mangler der kun fire demokrater for at have nok stemmer til at bryde en filibuster (dem får man ved at regne Landrieu (LA), Baucus (Mont.) og de to demokrater fra Arkansas, Lincoln og Pryor med som meget mulige Alito-støtter).

Demokraterne har endnu ikke besluttet om de var benytte sig af en filibuster men både Minority Leader Harry Reid (NV) og senator Edward Kennedy (Mass.) holdt i deres statements til pressen muligheden for en filibuster åben.

Meningsmålinger viser at et stort flertal af vælgerne mener at Alito bør godkendes.

Høringen blev af flere beskyldt for at være et cirkus og specialt flere af de demokratiske senatorer har været under beskydning for at bruge lejligheden til at gå efter manden, ikke efter bolden. Alito er blevet kaldt både racist, hykler osv. og på et tidspunkt blev det for meget for konen som forlod høringen i tårer. Thomas Lifson, redaktør på magasinet The American Thinker, sammenlignede demokraternes opførsel med McCarthys under Army-McCarthy-høringerne i starten af 50'erne.

Det betød bl.a. at senator Lindsay Graham (R-SC) (der på mig virker som et meget ordentligt menneske) følte sig nødsaget til at undskylde sine kollegers opførsel overfor Alito og hans familie.

Ingen kommentarer: