20.1.06

HI: Stærk modkandidat til Akaka

Senator Daniel Akaka (D-HI) var på vej til et sikkert genvalg i november. Men i går skete der noget meget uventet da kongresmedlem Ed Case (D-HI) annoncerede at han har valgt at udfordre 84-årige Akaka i det demokratiske primærvalg.

Ed Case sagde at der var et behov for et generationsskifte nu så Hawaii ikke ville står i en situation med to udskiftninger kort efter hinanden. Hawaiis senior senator Daniel Inoye (D) bliver også 84 i år og det er ventet at han stopper i 2010.

Der er endnu ikke nogen indikationer på om Ed Case har støtte nok til at slå Akaka, men det er rimeligt sikkert at vinderen af primærvalget den 23. september bliver The Aloha States senator.

Til den en pressekonference sagde Ed Case: "I have the deepest aloha for Senator Akaka and truly honor his decades of selfless service, but we all know that we are in a time of transition in our Hawai'i's representation in Congress and especially in the Senate. This transition requires that we phase in the next generation to provide continuity in that service."

Ed Case er 53 år gammel og blev valgt til kongressen i 2002 fra Hawaiis 2. kongresdistrikt. Han er tidligere majority leader i delstatsparlamentet i Honolulu. I en periode arbejdede han som staffer for statens tidligere senator Spark Matsunaga (D), vis søn Matt var en af Cases modkandidater da han blev valgt i 2002.

Daniel Akaka har været i Washington siden 1977. Først 13 år i Repræsentanternes Hus, valgt i det 2. kongresdistrikt, som efterfølger til Spark Matsunaga. I 1990 efterfulgte han samme Matsunaga som senator. Akaka blev senest genvalgt i 2000 med 70 % af stemmerne.

Hawaiis 2. kongresdistrikt dækker hele Hawaii-øgruppen bortset fra Honolulu.

Ingen kommentarer: