9.1.06

Formandsvalg afgjort i morgen (måske)

Kampen om hvem der skal være den nye republikanske leder kan meget vel blive afgjort meget hurtigt. Det spår i hvertfald Rep. Michael Castle (R-DE), en af de ledende moderate kræfter i den republikanske gruppe og understreger at han håber at en af sidegevinsterne ved situationen er at kongressen kan for reformeret sine etiske regler.

De to frontrunnere Rep. Roy Blunt (R-MO) og Rep. John Boehner (R-MO) har sat himmel og jord i bevægelse for at skaffe sig de nødvenige 116 stemmer som et flertal kræver. Blunt er igang med at ringe personligt rundt til samtlige medlemmer af gruppen, mens Boehner havde sendt et brev rundt til gruppen som understregede ebhovet for forandring, samtidg med at han gennemgår sin voting record som på mange områder er lige så, eller mere, konservativ end Blunts (der er få steder hvor det rent faktisk er en fordel at være mere end bare moderat konservativ.).

Boehner skriver i sit brev at gruppen bør stå for en politik om "mindre stat, mere accountability og en et samfund med dybe rødder i personligt ansvar, tro på fremtiden og frihed.". Det skriver Washington Times.

Formandsvalget bliver først officielt afgjort i slutningen af måneden, men der er endnu ikke sat en endelig dato

Ingen kommentarer: