13.1.06

Kongresmedlem havde cool cash

Korruption er ikke en disciplin som er ekskulsiv for medlemmer af det republikanske parti, men en historie som har været skubbet lidt i baggrunden på grund af sagen med Jack Abramoff har været kongresmedlem Bill Jefferson (D-LA) som sidste år fik ransaget sit hjem og politiet og FBI fandt blandt andet en større portion kontanter i kongresmedlemmets fryser. Det er ventet at Jefferson vil bliver tiltalt for bestikkelse, skatteundragelse og lignende anklager.

William Jennings "Bill" Jefferson har siden 1991 repræsenteret Louisiana 2. kongresdistrikt, og han var den første sorte til at blive valgt til kongressen fra Louisiana sidden afslutningen på "Reconstruction", perioden efter borgerkrigen hvor sydstaterne var sat under administration, og han er emdlem af den magtfulde Ways and Means Committee, der har ansvaret for skattepolitik og desuden finansiere Social Security, Medicare og andre af de tunge budgetposter i den amerikanske finanslov.

Bill Jefferson var demokraternes kandidat til guvernør i the Pelican State i 1999.

Det 2. kongresdistrikt dækker størstedelen af New Orleans samt nogle forstæder øst for byen, et såkaldt "minority-majority district" hvor flertallet af indbyggerne er sorte. Louisiana 2nd er derfor også et meget fattigt distrikt, hårdt ramt af arbejdsløshed, mangel på uddannelses osv.
Distriktet blev hårdt ramt af orkanen Katrina og det er ikke usandsynligt at den efterfølgende genopbygning af byen vil betyde at befolkningssammensætningen vil være ugunstig for demokraterne, det bliver kort sagt hvidere, rigere og andelen af distriktets indbyggere der bor i forstæderne vil stige betragteligt. De fleste regner med at Louisiana vil miste minimum et, højst sandsynlig to kongresmedlemmer ved næste folketælling i 2010, som følge af orkanen.

Kongresmedlem William Jefferson (D-LA) sammen med tidligere præsident William Jefferson Clinton (D-AK).

Ingen kommentarer: