31.1.06

Udfordring til Ray Nagin

Borgmesteren i New Orleans, Ray Nagin (D), får en meget en seriøs udfordring til valget den 22. april. Det er statens viceguvernør Mitch Landrieu (D) der har kastet sig ind i borgmestevalgkampen. Ray Nagins popularitet har været faldende siden dagene efter orkanen Katrina hvor Nagin førte sig frem som Cajun-version af Rudy Giuliani, men efterfølgende har han måtte stå til ansvar for den meget langsomme og nærmest kaotiske genopbygningsproces. Ray Nagin har også fået sagt ting som at orkanen var et tegn fra gud om at han er sur på Amerika.
Mitch Landrieu forventes at annoncere kandidaturet offentligt senere på måneden.

Demokraten Mitch Landrieu har gode kort på hånden. Hans far, Moon Landrieu, var en populær borgmester i The Big Easy fra 1970 til 1978 og var bl.a. ansvarlig for opførelsen af The Superdome (og senere boligminister under Jimmy Carter). Mitch Landrieus søster er senator Mary Landrieu (D-LA). Mitch Landrieu var af mange blevet tippet som en mulig guvernørkandidat næste år i stedet for den nuværedne, Kathleen Blanco (D), hvis politiske karriere blev nærmest lige så hårdt ramt af orkanen som hendes stat.

Før orkanen var alle odds for Ray Nagin, men med store dele af byens sorte befolkning spredt udover det meste af syden, har han mistet en væsentlig gruppe vælgere. Ray Nagin var oprindeligt Republikaner men skiftede til det demokratiske parti for at have en chance for at blive valgt.

Mitch Landrieu (i midten) sammen med søster Mary og præsidentkandidat Kerry.

Ingen kommentarer: