25.1.06

Højesteret: Alito blev indstillet af udvalg

Med stemmerne 10-8 i senatets retsudvalg blev dommer Samuel Alito indstillet til at blive godkendt som højesteretsdommer. Stemmerne blev afgivet "along partylines" og det betød at alle Republikanerne stemte for og alle Demokraterne stemte imod.

Den konservative demokratiske senator Ben Nelson (Neb.) har allerede på forhånd erklæret at han mener at Alito er kvalificeret til højesteret og der er ingen af de republikanske medlemmer der endnu har meldt sig som modstandere (men fem har endnu ikke besluttet sig, de fem er Alexander (Tenn.), Stevens (Alaska), Collins og Snowe (begge Maine) og Chafee (R.I.)). Det giver et flertal på 51 stemmer.

Hos Demokraterne har den konservaive sen. Max Baucus (Mont.) besluttet sig at stemme imod, men der mangler endnu udmeldinger for en række moderate/konservative demokrater bl.a. Mary Landrieu (Louis.).

Onsdag begynder så den endelige debat om Alito skal i Højesteret og det virker som at ledende Demokrater har set nederlaget i øjnene. Sen. Dianne Feinstein (D-Calif.) regnede ikke med at man ville gøre brug af Senatets særlige opstruktionsregel - The Filibuster - der gør det muligt at tale og tale og tale og dermed udsætte en afsteming i det uendelige.

P.S. Alito der er fra New Jersey er en stor fan af Bruce Springsteen og må derfor betegnes som mere end almindeligt godt kvalificeret til et hvilket som helst embede (om det så sikrer ham de to stemmer fra Jersey er nok mere tvivlsomt).

Ingen kommentarer: