19.1.06

PA: Lynn Swann løber fra forsvaret

Lynn Swann, den tidligere receiver fra Pittsburgs Steelers og medlem af Pro Football Hall of Fame, er på vej til at skabe hvad der kan ende med en stor overraskelse. Lynn Swann er kandidat til guvernørposten i Pennsylvania, et job som i øjeblikket indehaves af Demokraten Ed Rendell, som er opsat på at fortsætte endnu fire år.

En meningsmåling viser at Lynn Swann, der ikke tidligere har været opstillet til et valg, har en marginal føring på 45%-43% mod den tidligere borgmester i Philadelphia.

Ed Rendell kan dog trøste sig med at han har en pæn føring på 46%-36% mod den anden kandidat, Bill Scranton III. Den dårlige måling kunne skyldes at Scrantons hjemmeside har den noget ugennemskuelige adresse www.pacomeback.com.
Scranton, en tidligere Lt. guvernør er mest kendt for at blive slagtet af en ung James Carville da han i 1986 stillede op som guvernør mod Robert Casey, Sr.. Casey var nede med 8 % med lidt over en uge tilbage, men en kombination af en meget aggresiv tv-reklame der fremstillede Scranton som en new age guru og rygter om at Scranton tog stoffer lykkedes det Bob Casey at vinde med nogle få tusinde stemmer.

Der bli'r i familien
Bill Scranton III's far, William Warren Scranton var guvernør i Pennsylvania fra 1963-1967 og i 1976 udnævnte præsident Ford ham til at blive FN-ambassadør.
Bob Casey, Sr. er far til Bob Casey, Jr. (doh!) der er Demokraternes modkandidat til senator Rick Santorum (R-PA).
Bob Casey slog Ed Rendell i det demokratiske primærvalg i 1986.

Lynn Swann er ikke i familie med nogen tidligere guvernører, han er fra Tennessee men han har vundet fire Super Bowls og var Super Bowl MVP i 1976 (Steelers - Cowboys: 21-17, Swann greb fire bolde for tilsammen 161 yards og et touchdown).

Ingen kommentarer: