10.1.06

MT: Burns måske på vej ud

Der går rygter om at senator Conrad Burns (R-MT) måske ikke vil genopstille til senatet i 2006. Burns er den i senatet der er hårdest ramt af sine forbindelser til lobbyisten Jack Abramoff. Det skriver avisen Roll Call.

Den mest oplagte reserve for Burns vil være statens enlige kongresmedlem Dennis Rehberg (R). Demokraterne har to meget kvalificerede kandidater i State Auditor John Morrison og State Senate President Jon Tester.
Det taler dog mod Rehbergs kandidatur at han er medlem af den magtfulde Appropriations Committee (der årligt står for at fordele omkring 850 milliarder dollars, ca 5,2 billion kroner), en postition som er utrolig vigtig for en lille stat som Vermont.

Den seneste meningsmåling gav Burns et lille og, i forhold til den tidligere målinger faldende, forspring overfor sine to potientielle modkandidater.

Hvis Burns dropper ud vil Montana, som i de sidste par år har haft stigende opbakning til de lokale demokrater, blive endnu et af de meget tætte valg. Staten har i modsætning til sine umiddelbare, og demografisk beslægtede, naboer Idaho, Wyoming og the Dakotas en ganske fin repræsentation af demokrater i delstatshovedstaden Billings.

Kongresmedlem Rehberg kan blive den livline som republikanerne må gribe ud efter hvis de vil beholde sædet i Montana.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Spørgsmålet er om demokraternes chancer er størst med Burns på stemmesedlen eller ham den anden. Jeg tror egentlig, at Schumer og Co. i DSCC håber på, at republikanerne genopstiller Burns. Han kan næppe tåle meget mere dårlig omtale på Abramof sagen.

Vh.
Uffe

DanskPol sagde ...

Det er en no-brainer, selvfølgelig vil demokraterne helst beholde Burns på stemmesedlen, han er med til at holde sagen om Abramoff i live i den nationale presse og hver eneste gang der vil blive reporteret fra Montana vil Abramhoffs navn optræde ved siden af republikanernes. Spørgsmålet er så om Dennis Rehberg tør tage chancen. Jeg har fulgt nogle debatter på nette hvor man diskuterer at Rehberg nærmest er uprøvet i kampagnesammenhæng fordi han aldrig nogensinde har fået hvad der minder om modstand og hvis han bliver i Huset er han sikker på at komme tilbage til Washington hvor imod der vil være en stor risiko for at han ikke gør det hvis han skal møde en populær John Morrison og samtidig kæmpe med skyggerne af Burns tidlige pensionering.