9.11.06

Webb vandt Virginia, Allen anerkender andenpladsen

Nyhedsbureauet AP har tidligere i dag valgt at give sejren i Virginia til Senator-elect James Webb (D). Resultatet blev ifølge AP at Webb fik 1,172,538 og Allen fik 1,165,302, det er en forskel på 7,236 (eller som Webbs partifælle Joe Courtney fra Connecticut ville kalde det - en storsejr. Han er i øjeblikket foran med 170 stemmer i valget kongresmedlem Rob Simmons (R)), et resultat der er tæt nok til at man i følge delstatslovgivningen kan få financieret en omtælling af valget, men "kendere" vil vide at forspringet på de godt 7000 er for meget til at man kan få noget ud af tælle stemmerne igen.
Ved justitsministervalget sidste år gik den republikanske kandidat fra en føring på 3000 stemmer til omkring 360 i løbet af omtællingen og hvis omtælling bare giver flere demokratiske stemmer er det måske ikke en strategi for Allen.

Det er forventet at George Allen senere i dag eller i morgen vil holde en tale til sine tilhængere hvor han erkender nederlaget.

Med Senator-elect Jim Webbs sejr vandt Demokraterne kontrollen med Senatet og partiet har nu flertal i begge kongressens kamre for første gang siden 1994.

2 kommentarer:

Niels Lund sagde ...

Jeg maa boeje mig - det lykkedes dem alligevel at faa senatet. Fedt. Nu tvivler jeg paa, at John Bolton bliver forlaenget i New York. Saa slipper de for at rive de oeverste ti etager ned...

DanskPol sagde ...

Ja, "i" virginians gav os alletiders fine dyst. God underholdning fra start til slu og med en happy ending. Perfekt.
Og rigtigt så er det her et rigtig godt eksempel på hvad det demokratiske takeover konkret betyder, men i stedet for Amb. Bolton så kan vi måske se frem til en U.N. Ambassador Santorum eller Henry Hyde i stedet.