13.11.06

Senat 2008: Demokraterne øjner muligheder i Minnesota

En af de republikanere som jeg helst vil skrive om er Senator Norm Coleman fra Minnesota, men han er også et stort hit for Demokraterne der har sat ham øverst på deres "targetlist" over mulige pickups ved valget i 2008. Det kommer nok ikke som en overraskelse efter at Senator-elect Amy Klobuchar (D) slog sin republikanske modkandidat med 20 % (nok en anelse mere, end at det blot kan tillægges utilfredsheden med Bush).

Komikeren Al Franken flyttede tilbage til fødestat for et års tid siden og har siden været ude og vise sig frem i staten og må på nuværende tidspunkt regnes som early frontrunner (selv om jeg har på fornemmelsen at han er en anelse for liberal til Minnesota). Også Minneapolis-borgmester R.T. Rybak rygtes til at være inde i seriøse overvejelser, sammen med kongresmedlem Betty McCollum.

Senator Norm Coleman, der er så sent som i 1996 var demokratisk borgmester i St. Paul, blev valgt til sin første periode i 2002 hvor han slog den tidligere vicepræsident Walter Mondale (D) der var blevet opstillet i sidste øjeblik efter at Senator Paul Wellstone (D) døde i et flystyrt.

Norm Coleman er i øvrigt gift med skuespilleren Laurie Coleman. Hun har meget lange ben.

3 kommentarer:

Steffen Tiedemann Christensen sagde ...

Jeg er lidt uenig med idéen om "for liberal til Minnesota", for valget forleden viste meget godt, at ideologiske spændinger mudres i personlige spændinger. Det politiske klima kan selvfølgelig nå at vende masser af gange inden da, men Coleman er virkeligt levendegørelsen af den politik, Republikanerne har ført de seneste 6 år. Og dertil kommer, at Wellstone var mere progressiv end de fleste og var valgt i netop det distrikt.

I øvrigt hører jeg dagligt Frankens radioshow og har gjort det siden 2004. Selvom Air America generelt læner sig rigtigt meget mod venstre, er det ikke tilfældet hos Franken. Ja, han er liberal, progressiv og alle de andre onde ting, men han er også pragmatisk i forhold til mange ting som reform af sundhedssystemet, valgkampsfinansiering, betinget tilbagetrækning fra Irak samt en masse andre ting. Jeg vil i hvert fald ikke beskrive ham som venstrefløjens Limbaugh -- det er han slet ikke ideologisk nok til.

Det skal ikke være nogen brandtale for Franken, men skulle jeg gives odds nu, ville jeg dømme Coleman ude.

DanskPol sagde ...

Nu er der bare forskel på at slå et ukendt kongresmedlem om et Open Seat og unseate en populær, moderat konservativ incumbent selv i Minensota.
Det er nok rigtigt at havde Franken og Coleman været på stemmesedlen i tirdags havde vi nok haft Senator Franken i januar. Men hvad der sker i november 2008 er nok for usikkert at spå om og som udgangspunkt bliver incumbents genvalgt.

Kasper sagde ...

Det vil da være vildt cool med Franken i kongressen. Nyder hans bøger og shows ofte, men må indrømme, at jeg vil have svært ved at se ham som seriøs politiker. Men som vi siger på fransk: Only in America...