16.11.06

Så kører hjemmesiden

Jeg tror sørme at han stiller op.
Nu er papirerne i hvert fald sendt af sted og John McCain vil i løbet af i dag og i morgen holde to taler (Nej, ikke lige som i Festen) som de fleste venter med spændning. Jeg tror dog at McCain venter et par dage endnu med at helt officielt melde sig på banen.

9 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hvis du skulle skyde nu - og jeg ved godt der kan ske tusindvis af ting men desto større er udfordringen ved at gætte jo - hvem tror du så, løber med den rep. billet?

Jeg håber på John M. Har haft et signeret portræt af ham hængende i stuen i 4 år - lang historie. Men vejen er lang...

Niels Lund sagde ...

Hvis McCain bliver praesident, saa bliver Birthe Roenn Hornbeck statsminister. De har stort set samme maverick-profil, og er lige elsket i deres eget bagland.

Uanset hvor sympatisk McCain er - og han siger og goer mange rigtige ting - saa skal han igennem primaervalgsmaskinen i sit eget parti. Og det bliver svaert med den profil han har. Han er jo ikke ligefrem elsket.

McCain har i samme stil som Hillary soegt at lave nogle bevaegelser, der kunne signalere, at han daekker bredere end man skulle tro. Problemet er, at hvis han skal daekke bredere i sit parti, skal han godt ud paa hoejrefloejen - hvilket han ogsaa har forsoegt, f.eks. da han talte til studerende paa Jerry Falwell's universitet i foraaret. Det virkede saa kalkuleret, klumpet og hyklerisk (ikke mindst i forhold til hvad han havde sagt tidligere om Falwell), at jeg tror at mange vil se ham som en phoney, naar det kommer til stykket.

Summa summarum: jeg tror ikke paa det, men derfor kan man da haabe paa det alligevel.

Anonym sagde ...

Selvfølgelig har McCain fjender i eget parti, men 2000-primærvalgene viste dog, at han også har en del støtte...

Han gav Bush overraskende stor modstand, og grovfilen skulle frem, før Bush, der var storfavorit, kunne krones.

DanskPol sagde ...

Jeg tror ikke det kommer bag på dem der har fulgt lidt med på bloggen at min hjerte banke en anelse hurtigere når talen falder på enten John McCain eller Evan Bayh som jeg ser som hvert deres partis bedste bud på en præsidentkandidat.
Jeg håber og tror at McCain vinder den republikanske nominering og jeg har på fornemmelsen at han vælger Senator Kay Bailey Hutchinson fra Texas som sin "running mate'inde".

Jeg er for så vidt enig i Niels' vurdering af McCains forhold til det yderste højre i partiet men jeg tror at han rent organisatorisk er alle sine modstandere overlegen, han har allerede på nuværende tidspunkt fået omvendt så mange af de afgørende Bush-supportere fra 2000 (bl.a. i South Carolina, Alabama og Texas) og havde i forvejen et pænt netværk.
Desuden mener jeg at den evangeliske fraktion mangler en kandidat der kan samle lige så bredt som Bush kunne (Brownback, Santorum er får ekstreme og Romney er en overvurderet letvægter) i 2000.

Anonym sagde ...

Hvorfor tror du, han vil pege på Hutchinson?

Jeg kender intet til ham.

Anonym sagde ...

Hvem bliver det evangeliske højres kandidat i 08?

Noget siger mig, at McCain vil prøve at køre nomineringen hjem på overlegen organisation og mange penge i stedet for at please de højregligøse, hvilket ville koste stemmer i the general. Dette vil åbne mulighed for en kandidat til højre. Jeg tror, at Rick Santorum rejser sig fra de døde...

Noget andet er, at McCain ikke rigtig er blevet angrebet og sværtet endnu, hvilket sikkert er en medvirkende årsag til hans enorme popularitet. I modsætning til Hillary Clinton, som jo har været hele møllen igennem og alle har en mening om, tror jeg at McCain kan miste meget popularitet i primærvalget, når han bliver holdt ansvarlig for sine meninger, gøren og laden som politiker igennem 25 år.

Valget kommer i sidste ende til at stå mellem en styrket Hillary Clinton og en ret svækket McCain = dødt løb.

Anonym sagde ...

Santorum? Kun de allermest rabiate vil vel bakke op om en mand, der ikke engang kunne blive genvalgt til Senatet...?

Anonym sagde ...

På den anden side kan det vel hverken blive Allen eller Frist, og jeg tror heller ikke på Romney. En mormon kan ikke appelere til evagelister. Hvorfor så ikke Santorum ? Han stod fast på sine konservative principper op til valget i sidste uge, selvom det kostede.

DanskPol sagde ...

Anonym@Hvorfor tror du, han vil pege på Hutchinson?

Jeg kender intet til ham."

Fordi hvis han ikke gør det render Hillary med alle kvindestemmerne og de mere oplagte kvindelige republikanere Snowe og Collins fra Maine, Rell fra Connecticut og Christine Todd Whitman fra New Jersey er nok en anelse for liberale til at holde ro i partiet. Og så er Senator Kay Bailey Hutcinson Texas' mest populære politiker.