6.11.06

Republikansk momentum i slutspurten

Det minder en del om folketingsvalget i 2005. Den socialdemokratiske kandidat (og notoriske USA-hader) Mogens Lykketoft var fortjent nede på omkring 20 % i meningsmålingerne i det meste af valgkampen, men i den sidste uge vendte stemningen sig så en smule, men faktum var nu stadigvæk at Mogens Lykketoft aldrig blev statsminister.

Det er det samme billede som de seneste meningsmålinger fra nøglevalgene på tirsdag viser, konservative vælgeres frygt for forandring eller for en kongres styret af Ted Kennedy, Nancy Pelosi og John Kerry er måske ved at spille ind. En måling fra ABC/WaPo viser at den landsdækkende tilslutning til Demokraterne er vigende OG de sidste meningsmålinger fra udvalgte stater og distrikter viser at det flere steder bliver tættere end forventet.

Til senatet er det slut med Harold Ford i Tennessee, han er så langt efter Corker at det vil være en kæmpeoverraskelse hvis kongresmedlemmet vinder. I Montana og Missouri er det helt lige og i Maryland er der kommet fut i Michael Steeles (R) kampagne efter at han i den forgangne uge blev anbefalet af en stor gruppe sorte politikere fra hans hjemegn Prince George County. Demokraten Ben Cardin skal nu enten satse på at de sorte ikke lytter til deres lederes anbefalinger eller på en eller anden måde kan fortælle de konservative vælgere at de hellere skal stemme på en hvid moderat jøde end en konservativ sort kristen.

Også Marylands guvernørvalg mellem guvernør Bob Ehrlich (R) og Baltimores borgmester Martin O'Malley (D) ser ud til at blive afgjort på valgdagen.

Det bliver en superspændende tirsdag nat og jeg glæder mig som et lille barn, glæder sig til juleaften.

6 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej David

Har Bush egentlig haft indflydelse på, hvornår dommen over Saddam Hussein faldte. Det virker lidt mærkeligt, at den kom to dage inden midtvejsvalgene?
Han bruger det jo selvfølgelig meget aktivt, det må være blevet taget op at de amerikanske medier.

Kristian

DanskPol sagde ...

Det er netop nu et indslag på CNN hvor man stiller præcis det spørgsmål til Det Hvide Hus' talsmand Tony Snow. Talsmanden puster sig meget op og prøver at virke "outraged" bare ved tanken om at det er tilfældet.

Jeg tror det må være op til den enkeltes grad af mistro til Bush at vurdere. Jeg tror at hvis det skulle have haft den rigtige effekt skulle dommen nok være afsagt lidt tidligere.

Anonym sagde ...

Hvor vil Garby anbefale sine læsere at følge med i slaget ? CNN ? nettet ?

DanskPol sagde ...

CNN's "America Votes 2006" skal naturligvis køre i baggrunden og så kan man følge liveoptælling hos de forskellige Secretary of States eller de store lokalaviser eller regionale tv-stationer.

Niels Lund sagde ...

Til spoergsmaalet/myten om timingen af dommen over Saddam Hussein har det vaeret debatteret i flere elektroniske medier, og konsensus er, at det naeppe er timet, og formodentlig ikke vil have nogen indflydelse paa dagens valg. Dommens udfald var jo lissom' ikke den store overraskelse. Naeh, hvis de havde fanget UBL havde vurderingen nok vaeret en anden.

DanskPol sagde ...

Havde amerikanerne fanget Osama havde Republikanerne næsten også fortjent en periode mere.