27.11.06

Demokraterne vil have opgør med "Don't ask, don't tell"-politik

"You don't have to be straight to be in the military; you just have to be able to shoot straight." sagde den tidligere republikanske senator, præsidentkandidat og en af mine store helte Barry Goldwater (R-Ariz.) i forbindelse med debatten om homoseksuelles ret til at tjene i det amerikanske forsvar. En debat der endte med at Bill Clinton indførte "Don't ask, don't tell"-politikken.

Den politik vil kongresmedlem Marty Meehan (D-Mass.) og 121 kolleger i Repræsentanternes Hus, med seks republikanere bl.a. Ilena Ros-Lehtinen (Fla.), Chris Shays (Conn.) og Jim Kolbe (Ariz.), nu ændre.

"Ifølge Servicemembers Legal Defense Fund (SLDF) blev 742 homoseksuelle soldater bortvist fra militæret i 2005, deriblandt 322 med ‘kritiske sprogkundskaber’, som er en akut mangelvare i det amerikanske militær. Paradoksalt nok tjener de amerikanske styrker side om side med homoseksuelle europæiske soldater, deler indkvartering, bad, etc., og intet tyder på at dette resulterer i problemer. Tværtimod, faktisk. Ifølge nylige meningsmålinger er der sket et markant holdningsskifte i forhold til homoseksuelle i militæret, både blandt amerikanske tropper og i befolkningen generelt. I en Pew Center meningsmåling er 60% af adspurgte åbne over for homoseksuelle i militæret, mens 32% var imod. De tilsvarende procenter var i 1994 52-45. Også internt i de væbnede styrker er der sket en markant holdningsændring, således at 50% af nye tropper nu svarer at de er for homoseksuelle i militæret, mod kun 16% i 1992 (Annenberg)." skriver JPack på GudsEgetLand.

Kilde: Guds Eget Land

Ingen kommentarer: