24.11.06

Rudy Giuliani stiller op

Det er en lidt gammel historie, men i onsdags ordnede Rudy Giuliani (R) papirarbejdet hos den Føderale Valgkommission (FEC), der giver ham ret til at oprette en såkaldt "exploratory committee" som gør det lettere for ham at fundraise penge til et eventuelt skud efter den republikanske præsidentkandidatnominering (nemlig, ja).

Tidligere borgmester Rudy Giuliani, opnåede efter terrorangrebet 11. september bred anerkendelse og beundring i hele Amerika, men mener iagttagere forudser at meget af glansen vil gå af ham når han skal ud i en valgkamp. Americas Mayor har været igennem et par meget uskønne, offentlige skilsmisser og hans holdninger til homoseksuelle, abort og skydevåben er mere egnet til vælgerne New York og Californien end til dem i Iowa og South Carolina.

Kilde: ABCNews

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Giuliani har igennem længere tid opnået størst opbakning i meningsmålingerne på det republikanske felt (ca. 28%).

Jeg tror dog han allerede er ved at blive hægtet af af McCain. Det virker som om sidstnævnte har scoret alle de gode staffere og fået opbakning fra centrale playere i de tidlige primærvalgsstater.

Giulianis eneste chance må være at vende på en tallerken i abortspørgsmålet og så i øvrigt bruge sin taletid på at snakke om lederskab og kampen mod terror, som han jo ved en del om.

DanskPol sagde ...

Det er jo fint nok hvis Rudy G. gerne vil tale om leadership og terrorbekæmpelse, men både du og jeg Uffe ved jo godt at en Republikansk kandidats succes står og falder på to spørgsmål: abort og skat.
Scenariet er jo let at få øje på, Rudy kommer dansende ind fra Broadway og vil tale om terror og leadership, men på Main Street i Waterloo, Iowa og Concord, N.H., vil spørgsmålene være:
1) Er du en babymorder?
2) Vil du tage vores skydevåben fra os?
3) Hvad vil du gøre med Irak?
4) Hvad vil du gøre med alle de illegale mexicanere?

Jeg derfor ikke sikker på at der er en vindende strategi for Rudy i det her spil.

Anonym sagde ...

nej, det er jeg bestemt heller ikke - hans odds er imod ham. Men vi er vel enige om, at han må ændre sin holdning minimum til abort og så i øvrigt bruge tid på de emner, hvor han står stærkt, eller..?

Mon ikke hans høje opbakning skyldes republikanere i senere primærvalgsstater som New York, Californien, New Jersey etc.?

Alligevel mener jeg nu, at New Hampshire kan give ham en chance, da republikanerne der er knap så konservative på social issues som i mange andre stater.

DanskPol sagde ...

Igen nsæsten enig hele vejen. Problemerne for Giuliani, specifikt i New Hampshire, er at vælgerne og specielt de aktive partimedlemmer er helt forgabte i McCain (jeg synes jeg har set målinger hvor han er i the Low 40's altså mellem 10 til 20 % mere end han scorer i de nationale målinger...).