14.11.06

Senator Mel Martinez ny formand for RNC

Præsident Bush valgte i dag Senator Mel Martinez fra Florida som ny formand for RNC. Martinez, en tidligere demokrat, må betegnes som en af de mere loyale Bush-støtter, han var amtsborgmester i Orange County, Florida (Orlando) og inden han blev By- og Boligminister i 2001 og han var formand for Bush-kampagnen i 2000 og en af ledende fundraiser.

I 2004 blev den cubanskfødte Martinez valgt til Senatet.

Her er det Præsidennt Bush sammen med Mel Martinez i Det Hvide Hus. På billedet er det tidligere førstedame Betty Ford.

Det blev dermed ikke Marylands viceguvernør Michael Steele der fik posten på trods af at den åbenlyse signalværdi og forhold til de sorte vælgere (hvis altså ikke Colin Powell og Condoleeza Rice var nok) og det man ser her endnu et eksempel på hvordan Bush vælger folk. Han tager kun dem han kender og ved er loyale mod ham.

NY Times skriver: "The selection of Mr. Martinez, who was born in Cuba, would follow an election in which Republicans suffered sharp setbacks in achieving one of Mr. Mehlman’s main political goals: expanding the appeal of Republicans among Hispanic voters."

Martinez rolle bliver mere eller mindre ceremoniel i forhold til forgængeren Ken Mehlman og han vil heller ikke forlade sin plads i Senatet til fordel for RNC, derfor bliver Mike Duncan der har været chefrådgiver for RNC, daglig leder af partiorganisationen

Ingen kommentarer: