1.11.06

Hvor er det heldigt de har olie...

Irak har behov for 100 milliarder dollar (587 milliarder kr.) over de næste fire til fem år for at få genopbygget landets sønderknuste infrastruktur, sagde den irakiske regeringstalsmand Ali al-Dabbagh tirsdag, det skriver Berlingske Tidende.

Nu er jeg ikke ekspert i genopbygning, men hvordan kan det koste så mange penge at "genopbygge" et land der var lort i forvejen, det var jo ikke fordi de tidligere magthavere excellerede i at gøre noget godt for irakerne. Men det kan være at regeringstalsmanden forventer at donorlandene også skal være med til at genopbygge Saddams paladser.

De skal bygge nogle veje, broer og et par kraftværker og lidt skoler, men helt ærligt - jeg tror gerne vi vil se et budget inden vi udskriver en check på 100 milliarder dollars til et land hvis regering gentagne gange har bevist at de stadigvæk har problemer med konceptet "dit & mit".

Men måske ikke det her er en øvelse der i Vesten kendes som et udgangspunkt for videre forhandling.

2 kommentarer:

Steffen Tiedemann Christensen sagde ...

Men Irak importerer vel stadig olie? I hvert fald var der en længere periode, hvor amerikanerne måtte importere olie til landet og sælge det med tab for at undgå alt for mange frustrationer fra indbyggerne, som var vænnet til benzin til $.10/liter.

Jeg hader sne...

DanskPol sagde ...

Enig: Sne, det kan vi ikke lide. Det kan irakerne sku få helt gratis.