13.11.06

Demokraterne i kongressen ved at have ledelsen på plads

Demokraterne i Repræsentanternes undgår muligvis de fleste splittende afstemninger om hvem der skal have de magtfulde poster i partigruppens ledelse. Det står dog fast at den nyvalgte gruppe skal stemme om hvem der skal være Majority Leader og som jeg vist også tidligere har nævnt står kampen mellem den nuværende minority whip Steny Hoyer fra Maryland og venstrefløjens nye darling, veteranen John Murtha fra Pennsylvania.

Nancy Pelosi fra Californien har allerede endorsed Murtha, der var hendes kampagneleder da hun i 2001 stillede op som minority whip og dermed banede vejen for at hun nu kan blive Speaker, men på trods af Pelosis støtte skulle den mere midtsøgende Hoyer allerede nu have opbakning fra et flertal af gruppens medlemmer.

Kongresmedlem Hoyer på tærsklen til at blive en af USAs mest magtfulde mænd.

Steny Hoyers job som Whip, og dermed ansvaret for at få gruppens medlemmer til at stemme rigtigt, overtages af James Clyburn fra South Carolina. Han bliver dermed den højst placerede sorte i kongressens historie. Pelosi undgår dermed ballade med CBC, Congressional Black Caucus, der ofte mener de ikke bliver rimeligt repræsenteret i ledelsen.

Den nye whip James Clyburn her sammen med Al Gore. Det er Clyburn til højre.

Kampagnechef Rahm Emmanuel fra Illinois havde efter sejren i tirsdags udset sig jobbet som whip, men han bliver i stedet gruppeformand med ansvar for bl.a. strategi og rapid-response, hvilket er en udvidelse af gruppeformandens funktioner i forhold til tidligere. Den tidligere balletdanser bliver den yngste person i ledelse og den med absolut mindst anciennitet, Emmanuel, 46, er kun lige valgt til sin 2. periode i kongressens, men har bl.a. arbejdet fem år for Clinton i Det Hvide Hus og det er ham Josh Lyman-karakteren i West Wing er modelleret efter.
De sure netroots på MyDD kan selvfølgelig ikke lide Emmanuel fordi han sørgede for at "deres" kandidat Christine Cegelis tabte til Tammy Duckworth (krigsveteranen der mistede begge ben i Irak).

Gruppeformand in spe Rham Emmanuel sammen med sin tidligere chef.

Som næstformand for gruppen ser det ud til at John Larsson fra Connecticut fortsætter og dermed bliver der hverken plads til hispanics eller konservative demokrater (de såkaldte Blue Dogs) i ledelsen.

Hvem der skal overtage Rahm Emmanuels job i spidsen fra DCCC er ikke afklaret, og det eneste rygte jeg har er at the Netroots meget gerne vil have at den går til det nyvalgte kongresmedlem Carol Shea-Porter fra New Hampshire, hun stod for en af tirsdagens mest overraskende resultater da hun slog two term kongresmedlem Jeb Bradley (R).

Update: En anonym kilde i Kongressen spekulerer i at enten Debbie Wasserman Schultz fra Florida eller Chris Van Hollen fra Maryland kunne være oplagte bud på DCCC-formand.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Rahm vil blive savnet som formand for DCCC. Hvorfor kan han ikke ligesom Chuck Schumer hos DSCC tage en periode til?

Chicago Tribune har en fremragende artikel om, hvordan Rahm greb opgaven an og var en kraftigt medvirkende faktor til demokraternes sejr i tirsdags.

http://www.chicagotribune.com/news/politics/chi-0611120215nov12,1,2323509.story

Uffe

DanskPol sagde ...

Jeg tror at hvis du læser artiklen som du selv linker til så forstår man måske hvorfor Emmanuel ikke lige tager to år mere:
His hair turned whiter during the campaign and he lost 14 pounds, his clothes hanging on a scarecrow frame. As Election Day neared, he awoke every morning at 3, agitating and strategizing. By day's end, his fingers would be trembling and his nose running from fatigue.

Måske derfor skal posten gå videre til den næste. Desuden har hans efterfølger jo nu en masse gode erfaringer han kan bruge til næste gang. Og Rahm har som sagt fået en større rolle som gruppeformand.