9.11.06

GOP i Kamp om lederposten i kongressen

På trods af partiets store nederlag i kongressen valgte "Outgoing Majority Leader" John Boehner (R-Ohio) at genopstille til posten som leder af den republikanske gruppe. Det kommer dog ikke til at gå stille af sig for det job har Kongresmedlem Mike Pence (R-Ind.) også tænkt sig at byde ind på.

Mike Pence tilhører kredsen af yngre konservative republikanere og i et brev til sine nu færre kolleger skriver han: "Our mission has now changed. Our mission in the Majority was to pass legislation reflecting Republican principles. The duty of the Republican Minority in the 110th Congress is to defeat the liberal agenda of the Democrat Party and become the majority in Congress again. We will only defeat the Democrat agenda by presenting a positive, conservative message in vivid contrast to the big government liberalism of the new Majority."

Det er under et år siden at John Boehner efterfulgte Tom DeLay som majority leader i Kongressen og den gang skulle han også kæmpe om jobbet (med majority whip Roy Blunt), men så vidt jeg kan huske er der en overvægt af tidligere Boehner-støtter, der i januar måned enten befinder sig på jobmarkedet eller nyder deres otium.

En anden som også har højere ambitioner er Kongresmedlem John Shadegg (R-Ariz.) der har rettet kiggerten mod posten som Minority Whip. En post som i øjeblikket indehaves af førnævnte Roy Blunt. Kongresmedlemmer Shadegg og Pence er i øvrigt allierede i den kamp.

Ingen kommentarer: