1.11.06

Er John Kerry komplet idiot?

Senator John Kerry har været en tur i Californien og til en gruppe unge studerende sagde han: “You know education, if you make the most of it, you study hard, you do your homework, and you make an effort to be smart, you can do well. If you don’t you get stuck in Iraq.”

Altså: Det er kun de dumme der melder sig til hæren!

Ikke alene er det en utrolig tåbelig kommentar i forhold til alle de amerikanske drenge og piger der i øjeblikket kæmper en krig i Irak (som John Kerry først stemte for, for derefter at stemme imod) og det er en tåbelig kommentar i forhold til de hundredetusindevis af veteraner der hører til blandt de mest aktive vælgergrupper.

Men mest af alt er det en tåbelig, dum kommentar fordi Republikanerne nu har endnu et gennemført godt bevis på at Demokraterne ikke kan lide The Troops.

Det John Kerry i stedet skuller have sagt var: “You know education, if you make the most of it, you study hard, you do your homework, and you make an effort to be smart, you can do well. If you don’t you get stuck in The White House.”.

Update: Se John Kerrys svar på det republikanske angreb her. Han virker en anelse sur.

5 kommentarer:

Unknown sagde ...

Dumt, dumt, dumt Kerry...

En mand, der er så erfaren i det politiske spil, burde vide hvor meget det vil skade ham - også selvom det skulle være en fortalelse. Det tegner til, at han ikke får et re-run som præsidentkandidat.

Det som jeg dog mener man skal fokusere på, er ikke de mennesker som direkte bliver ramt af hans uheldige udtalelser. Folk, der er for Irak-krigen og USA's fortsatte engagement i Irak ville nok alligevel ikke stemme på ham. De er som sådan ligegyldige, da de sikkert alligevel vil sidde til kombinerede republikaner/NRA-møder. Nå, nok om fordomme :-)

Der hvor Kerry skyder sig selv i foden, er når han på den måde taler nedsættende om en gruppe mennesker, der gør et stort og upopulært stykke arbejde. Det er min vurdering, at folk (som stemmer demokratisk) vil reagere negativt på. Havde han rettet sine angreb på Bush-administrationen var det nok gået bedre.

Han kunne også have udbygget sin kommentar og brugt den konstruktivt ved at bruge Irak som en metafor for at "man ender et sted, hvor man kæmper en uendelig hård kamp som man konstant ser ud til at tabe - nøjagtigt som i Irak". På den måde havde han kunnet pointere vigtigheden af uddannelse, samt kritisere krigen i Irak.

Mads

Anonym sagde ...

Kerrys bemærkning var arrogant og malplaceret, ingen tvivl om det. Alligevel har den et gran af sandhed over sig.

I mange fattige familier er det sådan, at de unge i mangel af muligheder for uddannelse og jobs melder sig til hæren. Ikke, at der er noget galt i det, men det burde ske af lyst og ikke af nød.

TV2 viste i øvrigt et indslag med "recruiters" fra hæren. De lokkede helt unge med pizza og vidiospil, hvorefter de lige skulle skrive under her... Det var bestemt ikke kønt.

DanskPol sagde ...

@Mads: Problemet er at for Demokraterne handler det om at så mange frustrede Republikanske vælgere bliver i sofaen på tirsdag, men skal ikke give dem en eneste grund til at gå ned at stemme og det gjorde Kerry. Derfor er det så dumt, at han sagde det han sagde.

@Uffe: Der er ingen tvivl om at det ikke alle ansatte i det amerikanske forsvar der er "The Best of The Best". Men forsvaret er for rigtig mange kvikke mennesker en måde at få betalt deres uddannelse på, nå man nu ikke er datter af en direktør og en læge (bare et eksempel).
Og for os der følger amerikansk politik tæt er der jo masser af eksempler på tidligere soldater der er blevet dygtige politikere - Jim Webb, Chuck Hagel, John McCain og ja John Kerry.

Anonym sagde ...

Man skal huske at se kommentaren i den kontekst den blev sagt. Hvis man ser talen fremgår det ganske tydeligt, at kerry fyrede en masse såkaldte pointligners af mod Bush. Denne kommentar var bare endnu en i rækken, og tydeligvis ikke rettet mod soldaterne men mod Bush, for ikke at have gjort sit hjemmearbejde inden de gik ind i Irak. Ingen tvivl om, at det er en uheldig kommentar fordi den uden for kontekst potentielt kan tydes to veje, men ser man talen bør der ingen tvivl være. Der er i højere grad tale om en kampagne fra Rep. side, og man skal ikke ukritisk lade sig nare af deres retorik.

DanskPol sagde ...

Til den anonyme vil jeg lige sige at det der argument: "taget ud kontekst" er ikke noget som det ene parti har noget at lade det andet høre for. Demokraterne er lige så hårde og nådesløse når det handler om at hamre på Republikanere der siger noget uhensigtsmæssigt.