4.1.07

USAs næste hangarskib opkaldes efter Ford

Hos Northrop Grumman Newport News i Virginia er man er allerede godt i gang med at designe USA's næste hangarskib der forventes at være færdigbygget i 2015.

Det lå i kortene at skibet, med koden CVN-78, skulle hedde USS America, hvilket også ville betyder at skibsklassen vil komme til at hedde "America-class" og dermed på sigt afløse den nuværende "Nimitz-class". Men tidligere forsvarsminister Donald Rumsfeld havde andre planer som han afslørede ved Præsident Ford bisættelse i Grand Rapids, Michigan.

- Uden at afsløre nogen hemmeligheder, kan jeg fortælle at jeg under et besøg hos Præsident Ford medbragte ham en kasket med indskriptionen 'USS Gerald R. Ford'," fortalte Rumsfeld forsamlingen og fortsatte. "Det er passende at navnet Gerald R. Ford skal patruljere havene årtier ude i fremtiden, forsvarende den nation som han elskede så højt, sagde altså Donald Rumsfeld.

Afsløringen kom bag på folkene i flåden, der ikke havde regnet med at afsløre navnet før den 16. januar.

Det nye skib, der ofte bliver kaldt "CVN-21 - Det 21. århundreds hangarskib", har en række nye features, bl.a. en helt ny type atomkraftreaktor, vil behøve et mindre mandskab og vil kunne klare flere daglige flyvninger.

Danmark har endnu ingen hangarskibe, men som en stolt søfartsnation burde vi have minimum to, et af dem opkaldt efter tidligere statsminister Thorvald Stauning.

Kilde: Daily Press

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Efter Stauning! Hvad tænker du på? Den skal da hedde Estrup eller i det mindste Schlüter!

Uffe sagde ...

Hvis et hangarskib kan opkaldes efter Gerald Ford, der kaldte de flygtende amerikanske styrker hjem fra Vietnam, kan et dansk af slagsen vil også hede HMS Thorvald Stauning efter manden, der undlod at plastre Jylland til med Kampvogne i 30erne.

Men det rette navn til et dansk hangarskib burde vel ret beset være HMS Hans Hedtoft efter manden, der meldte os ind i NATO.