24.1.07

En af Watergate-bagmændene død

Tirsdag døde den ene af bagmændene bag Watergate-indbruddet i 1972. E. Howard Hunt blev 88 år gammel af lungebetændelse.

Hunt var en farverig skikkelse i amerikansk historie. Han kæmpede under Anden Verdenskrig og blev efterfølgende rekrutteret til CIA, hvor han var med til at planlægge kuppet i Guatamala i 1954 og den fejlslåede invasion af Svinebugten på Cuba i 1961.

Men det er Watergate, som Hunt vil blive husket for. Noget han selv var helt klar over:

- Jeg vil altid blive kaldt en Watergate-indbrudstyv, selvom jeg ikke engang var på det fordømte sted, sagde han til avisen Miami Herald i 1997.

Hunt havde rekrutteret fire af de frem indbrudstyve, som blev anholdt ude foran Watergate-bygningen, efter de havde ransaget et demokratisk partikontor.

- Denne fyr Hunt, han ved alt for forbandet meget, sagde Præsident Nixon nogle dage efter indbruddet i det demokratiske partis hovedkvarter.

Hunt afsonede 33 måneder i fængsel for sin involvering i Watergate, som han planlagde sammen med G. Gordon Liddy. Han skrev desuden omkring 80 bøger i sin fritid. Langt de fleste var spionbøger.

Kilde: Nyhedsavisen

1 kommentar:

Anonym sagde ...

De sagde paa NPR her til morgen, at hans erindringer om tiden i CIA og det Hvide Hus vil blive udgivet om en maaneds tid. Der er stadig liv i hotellet med den kurvede arkitektur...