15.1.07

Republikanerne slår fast: "Der vil blive slået hårdt ned mod urostiftere"

Minority Leaderen i Repræsentanternes Hus, kongresmedlem John Boehner fra Ohio, lovede eller truede i maj måned med, at "dårlig opførsel" ikke ville blive tolereret. Dårlig opførsel betyder medlemmer der ikke vil stemme som gruppeledelsen vil have det.

Første offer for den udtalelse blev kongresmedlem Jeff Flake fra Arizona, der kunne se sig selv blive fjernet for retsudvalget.

På grund af nederlaget i november har Republikanerne mistet en masse pladser i udvalgene, og derfor skulle nogen jo fjernes - men Jeff Flake var allerede godt oppe i ancinnetetssystemet og retsudvalget var hans prioriterede udvalg. Altså der hvor han helst ville sidde.
Beslutningen om at fjerne Jeff Flake blev taget af The Republican Steering Committee, der er domineret af medlemmer af Appropriationsudvalget der er ganske utilfredse med Jeff Flakes ihærdige kamp mod "earmarks" - altså penge til projekter i medlemmernes kongresdistrikter.

Boehner fortalte Flake, at han var blevet udrenset på grund af hans angreb på ledelsen.

Jeff Flake, 44, er i øvrigt mormon. Han blive på rygtebasis fremhævet som en guvernør- eller senatskandidat engang i fremtiden.

Ingen kommentarer: