5.1.07

Ny kongres, ny speaker og dækningen på TV2 News

I går samlede den nyvalgte kongres sig og med valget af det californiske kongresmedlem Nancy Pelosi som formand for Repræsentanternes Hus, sluttede 12 år i opposition for Demokraterne.

På TV2 News kunne man følge indsættelsen direkte, kommenteret af eksperten Svend Auken der i vanlig stil havde et lille problem med at holde sin egne politiske holdninger og fakta fra hinanden, men ellers klarede det nogenlunde.

Lavpunktet var naturligvis da studieværten spørger Allan Silberbrandt, TV2s udsendte medarbejder i Washington, om hvem der, udover Pelosi, bliver de vigtige spillere i kongressen (et relevant spørgsmål), hvor tumpen svarer: Ingen, ingen fordi amerikanerne kender dem alligvel ikke. Det er okay at svare at man ikke ved det, man lad dog være med at sig at Repræsentanternes Hus er ligegyldigt.

5 kommentarer:

Henrik Hansen sagde ...

engang imellem synes at de danske journalister der dækker USA skulle tvangindlægges til en fuld omgang "West Wing" der vil øge niveauet hos de fleste

Synes faktisk du er for mild her, selvfølgelig skal sådan en journalist kende Majoritetslederen, Mino-lederen, Whiperne, gruppelederne, Caucus lederne, vigtige udvalgsformænd mv. Hvad fanden skal de ellers sende i 24 timerne for, hvis de bare skal køre videre på det sædvanlige lave niveau.

Garby sagde ...

HØRT!

HelmuthKohl sagde ...

Jeg må tilstå, at jeg aldrig har været særlig imponeret af Silber.

Anonym sagde ...

Nu er det et gammelt indlæg - men jeg blev nødt til at kommentere. Ud fra din - beklager - ret dårlige formulering til sidst i indlægget, er det ikke til at vide, hvad det præcist er, Silber svarer på. Hvis han svarer på, hvad de kommer til at betyde for befolkningen, er det jo korrekt. Amerikanerne i almindelighed kender knap nok deres egen præsident.

Garby sagde ...

Han har da rigtig nok ret i at amerikanerne måske ikke kender deres kongresmedlemmer, men det betyder jo ikke at de ikke er vigtige og har meget magt og at der er nogen af dem der har mere magt end andre. Det ville være oplagt at næve en Rahm Emanuel, en Charlie Rangel eller Steny Hoyer...