18.1.07

NH: Tidligere ambassadørfrue i Danmark overvejer at stille op til senatet

Katrina Swett, hustruen til den tidligere amerikanske ambassadør i Danmark, Richard "Dick" Swett, har planer om at stille op til senatet for staten New Hampshire.

Den nuværende republikanske senator, John Sununu, er udnævnt til et af de største ‘targets’ for demokraterne i 2008, fordi New Hampshire er blandt de stater med størst demokratisk fremgang i de senere år. Selvom Bush vandt New Hampshire ved præsidentvalget i 2000, stemte et flertal af staten på John Kerry fire år senere, og guvernørposten er gået fra republikansk til demokratisk. Demokraterne havde et fremragende valg, med sejre i begge valg til Repræsentanternes Hus, i 2006, og håber nu at kunne fortsætte på succesbølgen.

Dick og Katrina Swett har formidable kontakter til den demokratiske elite i Washington, udover at Dick Swett er tidligere medlem af Repræsentanteres Hus, er hendes far selveste kongresmedlem Tom Lantos fra Californien, nyslået formand for House Committee on Foreign Affairs.
The Swetts er begge to tætte Clinton-støtter, hvad ambassadørudnævnelsen i '94 jo også er et vidne om.

New Hampshires merry-go-round

Katrina Swett var kandidat til Repræsentanternes Hus i 2002, men blev slået af republikaneren Charlie Bass. I øvrigt den samme Charlie Bass der otte år tidligere havde slået hendes mand. Dick Swett var i øvrigt selv kandidat til senatet i 1996 men tabte til Bob Smith (R). Bob Smith der, i 2002, tabte det republikanske primærvalg til partifællen John Sununu.

Tidligere guvernør Jeanne Shaheen (D) overvejer efter sigende også at stille op, og vil i givet fald være en konkurrencedygtig kandidat til posten. Hvis Jeanne Shaheen (D) stiller op, vil det være en rematch af senatsvalget i 2002. Et valg som Sununu vandt med 51 % mod 47 %.

Senator John E. Sununu er søn af New Hampshires tidligere republikanske guvernør John H. Sununu. Sammen har de været opstillet til valg i staten syv gange og familien har stadig deres første nederlag til gode.

Kilde: Boston Globe via Guds Eget Land

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Det er en stående jokes blandt "junkies", at nationen engang var tæt på at få en senator med navnet Dick Sweat. Den lader vi lige stå engang..

Et koriosum på New Hampshire historien er vel også, at en af Sununus medarbejdere i 2002 kampagnen (the New Hampshire phone jammer) kom i fængsel for på valgdagen at foretage vedvarende opkald til Jeane Shaheens kampagne for at forhindre hendes folk i at ringe folk op og få dem til at stemme. Den historie vil nok give hende en fordel, hvis de to stiller op mod hinanden igen i 2008.

Uffe