15.1.07

Colo.: Senator Wayne Allard stopper

Colorados republikanske senator Wayne Allard, 63, brugte mandagen til at annoncere, at han ikke vil genopstille i 2008, men at han vil holde det løfte han gav vælgerne tilbage i 1996, om at han kun ville sidde to perioder.

Dermed er der lagt op til et meget åbent valg om hvem der skal afløse Allard. Colorado blev en overgang vurderet til at være en sikker republikansk stat, men den demografiske udvikling har gjort staten meget mere lige. Colorado har i øjeblikket demokratisk guvernør, Bill Ritter, og Allards kollega i Senatet er den demokratiske senator Ken Salazar.

Demokraterne havde allerede på forhånd gode muligheder, for at bygge videre på deres succes fra de to foregående valg, hvor de har vundet en plads i senatet, guvernørposten, to pladser i kongressen og begge kamre i delstatsparlamentet fra Republikanerne,

Det demokratiske kongresmedlem Mark Udall, er en populær politiker der lige er begynd sin femte periode, har allerede annonceret at han ville stille op uanset hvem republikanerne kommer med. Men også Denvers borgmester John Hickenlopper bliver nævnt som en potientiel kandidat.

På den republikanske side har tidligere kongresmedlem Scott McInnis sagt, at han stiller op, hvis Allard eller tidligere guvernør Bill Owens ike gør det.

En anden fremtrædende Republikaner, det indvandrerkritiske kongresmedlem Tom Tancredo, har flirtet med tanken om at stille op, men han har allerede afvist et kandidatur. En helt fjerde som er blevet nævnt er John Elway. Et ukendt navn i amerikansk politik, men den tidligere quarterback for Denver Broncos ville være et meget, meget stærkt kort.

Senator Allards politiske evner har været debatteret siden han i 2006 blev udpeget som en af de fem dårligste senatorer, af magasinet Time Magazine. Bladet kaldte ham Den Usynlige Mand og en af de mindst indflydelsesrige i hele Senatet.

Allard var i forvejen udpeget som en af de tre mest sårbare republikanere i 2008, og med en anden kandidat har GOP måske en lille mulighed for at holde fast i sædet.

Kilde: AP
Kilde2: Wikipedia

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

John Elway det ville være stort, han er nærmest en gud, altså inden for football.

Tror Tancredo nok skal stille op, valget mellem en senator post eller et præsident job, han har ingen chance for at nå det højeste job, så han går nok efter Allard's sæde

Garby sagde ...

Rep. Tom Tancredo on Monday encouraged his former colleague, Rep. Scott McInnis, to run for the U.S. Senate in 2008, appearing to take his name out of the running for the seat that will be vacated by the retiring Sen. Wayne Allard.

Tancredo, R-Littleton, said in the past he would be interested in a U.S. Senate seat if Allard retired. But he also is considering a long shot run for the presidency, and he wrapped up a pivotal scouting trip to the early caucus state of Iowa over the weekend.

Afterwards, according to spokesman Carlos Espinosa, Tancredo said: "At the end of the day, I think I'd like to see Scott McInnis run for that (Senate) seat."
Rocky Mountain News