27.1.07

Mike Huckabee kaster sig ind i præsidentvalget

Republikanske Mike Huckabee, den tidligere guvernør i Arkansas, kaster sig nu ind i kampen om den republikanske nominering i 2008, fortalte en medarbejder tæt på den tidligere guvernør.

Huckabee, 51, vil på mandag oprette en exploratory committee, der vil gøre det muligt at fundraise og ansatte medarbejdere.

Huckabee har odds imod sig, der er allerede mange kandidater i feltet, der både er mere kendte og har flere penge, kandidater som Senator John McCain fra Arizona, tidligere borgmester Rudy Giuliani og tidligere guvernør Mitt Romney fra Massachusetts.

Alle tre har brugt de seneste måneder på at opbygge deres kampagneorgansiationer, har kontaktet fundraisere og skaffet partisoldater i "early voting" staterne Iowa, New Hampshire, South Carolina og Michigan. Men alle tre kandidater har også problemer med holdninger der ikke nødvendigvis er på linje med de konservative vælgere, der dominerer det republikanske parti - og det kunne være med til at give Huckabee en chance.

- Min udgave af konservatismen er en ikke en sur, aggresiv udgave. Det er en udgave hvor "konservativ" betyder, at vi vil bevare det bedste i vores kultur, samfund, principper og værdier og give dem videre, sagde den tidligere baptist-præst i sidste måned.

Huckabee, der er modstander af abort og homo-ægteskaber, bliver dog ikke den eneste "social conservative" i feltet og han kan se frem til en meget hård kamp om, at vinde partiets højrefløj.

Personligt vil jeg dog hellere have Huckabee end Sam Brownback.

Kilde: AP

Ingen kommentarer: