10.1.07

Senator Tim Johnsons tilstand opgraderet til stabil

Den demokratiske senator Tim Johnson fra South Dakota, der i sidste måned gennemgik en operation i hjernen, har fået opgraderet sin situation fra "kritisk" til "stabil" fortæller en talsmand.

Tim Johnson er nu i stand til selv at trække vejret og vil blive flyttet fra intensivafdelingen på George Washington Universitetshospital til en afdeling hvor han kan rehabiltere.

- Tim er kommet rigtig langt og der er en lang vej igen, men vi fejrer eller sejrer, sagde hans kone Barbara Johnson i en meddelelse.

Demokraterne har jo kun et snævert flertal på 51-49 i senatet. Hvis Johnson træder tilbage eller bliver hentet til "the afterlife" så vil det være op til den republikanske guvernør Mike Rounds at udpege en afløser, og det vill emest oplagt være en republikaner.

Med en 50-50 situation i senatet er det op til vicepræsident Dick Cheney at kaste den afgørende stemme i tilfælde af uafgjort.

Johnson kan være ude af stand til at passe sit arbejde så længe han ønsker, en plads i senatet bliver kun ledig ved dødsfald eller hvis medlemmet træder tilbage.

Kilde: Reuters

Ingen kommentarer: