16.1.07

Mere om Ron Pauls præsidentkandidatur

Mens resten af de danske medier falder i svimer over at Barack Obama stiller op til præsidentvalget, står det sig anderledes hos de kloge hoveder på den danske yderste højrefløj. Punditokraten og gammelmandsbrokker i Berlingske Tidende, Peter Kurrild-Klitgaard har en lille fin artikel om kongresmedlem Ron Paul fra Texas, der i sidste uge erklærede at han gerne ville være den fri verdens leder.

8 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det er seriøst svært at finde ud af, om du skriver objektive, videreformidlende blogs, eller om de skal ses som indlæg i en debat.

Du forvirrede mig på Dansk Politk ned et udtryk som "blå stue" og meningstilkendegivelse om overvågning.

Jeg syntes, du har et ret genialtkoncept specielt i Amerikansk Politk, som samler nyheder, som normalt ikke er samlet på et sted i de danske medier. (Hvad angår Dansk Politik er konkurrencen fra de andre medier hårdere, selvom jeg stadig mener, der er plads til din blog også.) Men så kommer der sådan et indlæg her. Og så tænker jeg: "Hvad er det her? Er det objektiv rapportering, eller er det indlæg i en debat?"

Garby sagde ...

Det er bare to links til to historier, en på JP og en hos Punditokraterne. Intet hokus-pokus.

Anonym sagde ...

Det besvarer sådan set ikke mit spørgsmål.

Garby sagde ...

Jeg tror ikke på begrebet objektiv journalistik, alle historier har en vinkling.
Alle mine tre blogs har både et element af videreformidlinger af nyheder og et element af kommentarer. Jeg er blevet opmærksom på at nogen synes, at jeg ind imellem blander de to sammen.

Hvis man skal sætte politiske etiketter på mine blogs, så er udgangspunktet for amerikansk politik, moderat en centristisk republikansk, jeg omtaler generelt folk på midten mere og pænere, end dem på yderfløjene. Favoritterne er John McCain, Lindsay Graham, Evan Bayh, John Edwards Chris Shays (R-CT) og Rahm Emanuel (D-IL).

Dansk politik skrives med et højrefløjssocialdemokratisk udgangspunkt, dvs. pro-velfærdsreform, pro-NATO, anti-Auken og anti-det radikale venstre.

Israelsk politik er bare for Israel. Ubetinget, altid og uden sprøgsmålstegn (næsten).

Jeg ved ikke om det kom nærmere et svar.

Anonym sagde ...

Det gør det. Tak for præciseringen.

Anonym sagde ...

Jeg ville nu ikke kalde det en "hyldestartikel"--den er sådan set meget neutral og faktuel. (Jeg kunne have skrevet både en del positivt og negativt om Ron Paul, men det afholdt jeg mig faktisk bevidst fra.) Hvis den fremstår positiv, er det vel måske blot, fordi alle andre er enten ligeglade eller negative.

"Yderste højrefløj"? Tsk, tsk, tsk ...

Garby sagde ...

Okay, så er det ændret fra hyldest til fin...

Om Punditokraterne tilhører den yderste højrefløj, er jo et spørgsmål om man tæller alle de kulturelle højrefløjsfolk, dem der ikke kan lide islam, med. Min gamle marxistiske samfundsfagslærer lærte mig, at kampen stod mellem dem der ville have en stor stat (det var de venstreorienterede) og dem der ikke ville have en stat (det var de højreorienterede) og det har åbenbart sat sig fat. Punditokraterne er i hvert fald ikke den mudrede midte i dansk politik.

Henrik Hansen sagde ...

Jo, jo Garby men netop i USA skelner man som regel mellem Fiscale konservative ( Det et Paul så udpræget og sikkert også Punditokraterne) og sociale ( Kulturele ) konservative og det er Paul jo ikke ( Brød med GOP pga. War on drugs)

Forøvrigt glad for, at der nu kan skrives højrefløjs socialdemokrat om Garby , ikke at jeg har været i tvivl om det men man vil nødigt pådutte folk noget.