1.12.06

Utah opretter fjerde kongresdistrikt

Delstatsparlamentet i Utah er gået i gang med at oprette et fjerde kongresdistrikt i forventning om at et lovforslag der vil give henholdsvis Washington D.C. et rigtigt kongresmedlem (med stemmeret) og altså Utah, der ved folketællingen i 2000 kun var nogle få hundrede indbyggere for deres fjerde repræsentant i Washington.

Der er nok ikke den store tvivl om at det nye distrikt bliver et rimeligt konservativt et af slagsen og at det nok er ganske karrierefremmende for en eventuel kandidat at være mormon.

Det ekstra kongresmedlem betyder også at antallet af medlemmer af valgmandskollegiet stiger til 539 og dermed reelt elimenerer risikoen for et uafgjort præsidentvalg.

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Kan republikanerne i Utah lave kortet sådan, at den enlige demokratiske repræsentant, Matheson, mister sin opbakning og der næste gang bliver valgt fire republikanere og demokraterne dermed går to sæder tilbage?

DanskPol sagde ...

Nej, Matheson er i forvejen i et distrik der stemte 65 % for Bush og der er simpelthen for mange liberale i Salt Lake City-området til at man kan udradere Matheson. Diskussionen går i virkeligheden på om hvor meget bøhland der skal være i det nye distrikt.
Politikerne har forslået at det skal være næsten udelukkende urban og suburban, men der er nogen der gerne vil have at der i alle fire distrikter skal være lidt bøhland så alle fire kongresmedlemmer arbejder for rednecksne.
Og nej, demokraterne kan ikke komme til at tabe to sæder, de får jo Washington D.C. der vil være et af nationens sikreste demokratiske distrikter, helt på linie med N.Y.-16, og Calif. 8.

Anonym sagde ...

Ja, ok, fin forklaring. Jeg mente nu to sæder i Utah.

GEL blogger sagde ...

Bare lige for at præcisere - dette lovforslag er ikke blevet vedtaget af Kongressen og det er ikke sikkert at det går igennem. Republikanerne er ikke vilde med at skabe endnu et sikkert demokratisk distrikt, så de har udsat afstemning om spørgsmålet i månedsvis og vil muligvis undlade at sætte det til afstemning i 109th session. Pelosi har udtalt at hun vil tage emnet op i starten af næste år, hvis det ikke kommer igennem i december, men det er uvidst hvad Senatet har planer om. P.t. er der kun 42 medlemmer af Huset som støtter forslaget.

DanskPol sagde ...

Med frygt for at blive kaldt en krakiler vil jeg lige nævne at lovforslaget har 42 forslagsstillere (fra begge partier) og man kan vel godt antage at der var flere end dem der kunne tænkes at stemme for forslaget.

Men det er rigtigt at det ikke er helt sikkert at kongressen bliver udvidet med de to pladser, men efter hvad jeg kan læse mig til er der cirka 50/50 chance for at loven blive vedtaget før nytår og hvis ikke at den med stor sandsynlighed bliver vedtaget efter.

Se forslagsstillerne: http://thomas.loc.gov/cgi-bin/bdquery/z?d109:HR05388:@@@P