27.12.06

Mens vi venter på The Big One

Der er kun to guvernørvalg i 2007 som kan bruges som afledning eller surrogat mens vi tæller dagene ned til partiafstemingen i Iowa og det efterfølgende præsidentvalg i 2008. De to stater er Kentucky og Louisiana hvor to guvernører (en fra hvert parti) begge er i nærmest uoverskuelige problemer.

Kentucky
Guvernør Ernie Fletcher (R) har nærmest fra starten været skandaleramt på grund af ret heftige beskyldninger om ansættelser i hans administration der ikke er foregået helt efter bogen og hans approval rating stinker. Republikanerne forsøger naturligvis at få ham til at trække sig som kandidat eller at skubbe ham ud i et primærvalg, men ind til videre fastholder Fletcher sin uskyld - og hvis han bliver genopstillet er der rigtig gode muligheder for en Demokratisk sejr.

Problemet for Demokraterne er at de endnu ikke har een kandidat fordi alle har lugtet blod og i øjeblikket er der mere end 10 mere eller mindre seriøse navne i spil, partiledelsen ønsker at alle tosserne skynder at trække sig og så lader den populære justitsminister Greg Stumbo stille op.

Mit gæt: Demokratisk sejr: 53 % - 47 %.

Louisiana
Orkanen Katrina ødelagde meget, men hvor huse kan genopbygges er det nok begrænset hvilke tiltag der kan gøres for at redde guvernør Kathleen Blancos politiske karriere, der sammen med FEMA-direktør Michael "Brownie" Brown var den mest udskældte politiker i hele forløbet. Det ville være synd at sige at hun udtrålede vilje og handlekraft i situationen og det kommer til at koste hende.
Republikanerne stiller nok igen med kongresmedlem Bobby Jindal der var meget tæt på at vinde over Blanco i 2003 og altså denne gang er storfavorit. Der er også nogle andre håbefulde, men det er bare fyld.

Mit gæt: Republikansk sejr: 58 % - 42 %.

Ingen kommentarer: