22.12.06

Flere kongresmedlemmer til Texas

Befolkningsudvikling: Texas kan få op til fire nye kongresmedlemmer, Arizona og Florida hver to og det er New York, Illinois og Ohio der skal afgive dem. Det er i hvertfal udsigterne her tre år før folketællingen der skal afgøre fordelingen af pladser i Repræsentanternes Hus.

Arizona har i det forgangne år overhalet Nevada som USAs hurtigst voksende stat, med en årlig befolkningstilvækst på 3,6 %, men målt i simple numre er Texas med næsten en 500.000 million nye indbyggere topscorer og kan dermed se frem til de mange nye kongresmedlemmer.

North Carolina har overhalet New Jersey og kommer dermed ind i top 10.

Det betyder ret basalt at Republikanerne får nemmere og nemmere ved at vinde præsidentvalg fordi stemmerne flyttes fra det demokratiske nordøst og midtvesten til det republikanske syd, derfor er det pinedød nødvendigt for demokraterne at gøre Colorado, Nevada og Arizona mere demokratiske.

Kilde: AP via The Barre-Montpellier Times Argus

6 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ikke helt enig ift. kongressen. Der er langt flere republikanske sæder at miste i Ohio end demokratiske. Illonois er delt midt over, men med demokraterne i pilotsædet på delstatsplan, så de kan tegne kortet for de nye kongresdistrikter.

Ang. Texas og Arizona, så er det vel ikke forkert at antage, at størstedelen af de nye indbyggere er latinoer, der overvejende stemmer demokratisk.

Men selvfølgelig har du ret i, at en republikansk præsidentkandidat står stærkere, hvis han vinder 37 valgmandsstemmer fra Texas i stedet for 32.

Garby sagde ...

Jeg skrev faktisk af samme grund ikke noget om kongressen fordi det ikke er muligt at sige hvad det er for nogle kongresdistrikter der skal udslettes. Men at det automatisk blive republikanske/konservative distrikter er jo ikke muligt at sige da det jo også komme an på hvem der er flyttet.

Anonym sagde ...

ja størstedelen er latinoer, men mange af dem stemmer ikke af flere grunde.

enten er de ikke registeret eller er de ikke amerikanske statsborgere.

Eksempel.

Det vil sige flytter der 500.000 til Texas, og 300.000 er latinoer, og en stor del af dem vil formentlig ikke stemme. Mens der stadigvæk vil komme flere distrikter og valgmand stemmere, mens tallet af "de nye texas" folk som faktisk stemmer er kun halvdelen altså ca. 250.000.

Spørgsmålet er så om hvor mange latinoer der af alle nykommende i Texas vil og kan stemme.

For ellers kan man risikere at der ikke ligger mange stemmere og venter på demokraterne. Fordi Texas generalt er republikansk

Anonym sagde ...

skylder lige at slå fast at tallene er et eksempel

Anonym sagde ...

Vi glemmer vist Louisiana, der vel næppe kan undgå at tabe et kongresdistrikt efter Katrina.

Anonym sagde ...

Nej, det står også i artiklen at Louisiana nok taber et enkelt, men der er jo primært tale om demokratiske stemmer der nu er spredt ud over det meste af Syden. Primært Texas.