8.12.06

Close-up på Trent Lotts sejr

Det var noget af en overraskelse at Senator Trent Lott (R-Miss.) efter valget kunne blive valgt til minority whip af sine kolleger. Det var kun fire år siden at han blev presset til at gå af som majority leader efter en meget tumpet kommentar til et fødselsdagsselskab for daværende Senator Strom Thurmond (R-S.C.). Nu giver The Hill en detaljeret gennemgang af hvad der i virkeligheden skete op til afstemningen der endte med at Lott vandt med 25 mod 24 stemmer.

The Hill har kigget på hvad der egentlig skete og afslører at det var senatorerne John Warner (Virg.) og Susan Collins (Maine) og der i sidste øjeblik lod sig overtale til at støtte Lott selv om de privat havde lovet deres støtte til modkandidaten Lamar Alexander (Tenn.).

“I wrote 27 thank you letters for 24 votes,” sagde Alexander efter valget, der ellers ikke ville kommentere mere på valget.

Ironisk nok var Warner og Collins selv med til at føre kniven på Lott i sin tid og havde altså denne gang lovet deres støtte til Alexander, men efter et intensivt gang lobbyarbejd af bl.a. tre gange John, det være sig McCain (Ariz.), Thune (S.D.) og Sununu (N.H.) sammen med Ted Stevens (Alas.) og Judd Gregg (N.H.).

John McCain skulle efter sigende have været meget "pro-aktiv" i at få Trent Lott valgt og frontrunneren til den republikanske nominering havde møde med både Collins og Warner.
Både Lott, Warner og Collins støtter alle sammen McCains præsidentkandidatur og sidstnævnte bliver ind imellem nævnt som et bud på en vicepræsidentkandidat.

Kilde: The Hill

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Du kom til at skrive Lott to gange. Det var ved Strom Thurmonds fødselsdag (vist nok 100 års). Det er du selvfølgelig godt klar over, nævner det bare for fuldstændighedens skyld.

Underlig historie i øvrigt.