29.12.06

Unge amerikanere myrder løs på hinanden

Mange amerikanske storbyer oplever, at antallet af mord og overfald stiger. Årsagen er bander, store mængder narkotika og mange illegale våben - samt en tendens til, at unge vil sætte sig i respekt med våben.

I New York var der indtil 24. december registreret 579 mord i år. Det er 40 flere end i fjor, da 539 mord var det laveste antal i 40 år. I Chicago var der registreret 3,3 % flere mord end året før og i San Francisco-forstaden Oakland har haft 148 mord i år, det er næsten 60 % flere end sidste år og det højeste antal i mere end ti år.

I Philadelphia har borgmester John Street forsøgt at tale de unge mennesker til ro med en tv-tale hvor han sagde: "Lay down your weapons. Do it now. Choose education over violence."
Jeg tvivler dog på effekten af den slags.

Der er også enkelte steder hvor man kan melde om faldende drabstal, i Los Angeles kan man glæde sig over at kunnet have registrere et fald til 464 og i New Orleans var der begået 50 mord færre end sidste år, men det skyldes jo nok at byen det meste af året har været tom.

Stigningen i antallet af mord og overfald forklares med de mange bander, store mængder narkotika og masser af illegale våben i omløb. Samtidig er der en tendens til, at de unge oftere og hurtigere trækker en pistol eller en kniv for at skabe respekt.

De mange mord får jo tabstallene fra Irak til at blegne og det kunne være at politikerne i Washington skulle tage sig sammen og gøre noget ved alt den meningsløse vold.

Kilde: Jyllandsposten
Kilde2: Beliot (Wisconsin) Daily News

Ingen kommentarer: