4.12.06

Tom Lantos: Europæiske anti-amerikanisme er "kvalmende"

Kongresmedlem Tom Lantos fra Californien har været en tur i Danmark og til Berlingske Tidende siger han bl.a. at den europæiske anti-amerikanisme er »kvalmende«, »giftig«, »sygelig« og »sindssyg«.

Tom Lantos, 78, er ikke nogen hvem som helst, han er formand for udenrigsudvalget i Repræsentanternes Hus (og i øvrigt far til den tidligere ambassadørfrue i Danmark, Katrina Sweet) og han lagde ikke finge imellem når han karakteriser europæerne indsats i kampen for en fredeligere verden:

"Demokraterne vil strække sig langt for at imødekomme europæerne. Men modkravet er, at Europa gør et oprigtigt forsøg på at komme anti-amerikanismen til livs. Det kan bl.a. ske ved, at alle europæiske nationer - og ikke kun »undtagelser« som Danmark - påtager sig større byrder i Afghanistan, kampen mod terror og bekæmpelsen af global opvarmning, fattigdom og AIDS. Men først og fremmest: »I bør tage en kold bruser og skylle denne sygelige anti-amerikanisme af jer," skriver Karl Erik Stougaard i Tanten.

Holocaust-overleveren Lantos er et tydeligt eksempel på at nok har Demokraterne overtaget kontrollen med kongressen men at udenrigspolitikken ikke bliver ændret markant de næste to år. Hungarian-turned-californian Lantos blev valgt til kongressen i 1980 og repræsenterer det 12. kongresdistrikt i San Francisco.


Tom Lantos er far til to døtre og 17 (!) børnebørn. Her er hele familien samlet til Lantos og konens 50 års bryllupsdag.

Kilde: Berlingske Tidende

Ingen kommentarer: