8.12.06

Alle skal have skydevåben!

En lille by i det vestlige Pennsylvania er splittet i spørgsmålet om et forslag der vil gøre det obligatorisk for indbyggerne at anskaffe sig et skydevåben.

Cherry Tree i delstaten Pennsulvania er en ærkeamerikansk small-town med knap 500 indbyggere og i sådan en lille by er der ikke meget kriminalitet.

Fra Cush Cushion Creek har man udsigt til Front Street og den presbyterianske kirke. Billedet der er fra wikipedia er taget af byrådsmedlem Drax Felton.

"Meget, meget lidt, hvis der overhovedet er noget" siger Brad Shields fra Pennsylvania State Police til avisen Philadelphia Inquirer.

Derfor er mange af byens indbyggere moget overrasket over at et lokalt byrådsmedlem vil have at alle hjem i den fredelige flække i det vestlige Pennsylvania skal have et våben så de kan forsvare sig selv.

Hans forslag, der kort går ud på at opfordre beboerne til at anskaffe sig en skyder og lære at bruge den, vil blive diskuteret på et møde i byrådet i Cherry Tree.

"Jeg kan ikke huske at jeg nogensinde har hørt om et indbrud eller mord" siger et andet byrådsmedlem.

Men for forslagsstilleren Henry Statkowski, en pensioneret oversergeant fra US Army, er det mere sort/hvidt: Homeland security begins at home!

"The homeowner is ultimately responsible for the safeguarding of his family. He ought to have the means and the training," siger Statkowski (den mandschauvinistiske undertone ville simplethen gå tabt i oversættelsen) der er veteran fra Vietnam-krigen.

Kilde: Philadelphia Inquirer

Ingen kommentarer: