27.12.06

Biden vil løse konflikten i Irak

Senator Joe Biden (D-Del.) bliver om få dage formand for senatets udenrigsudvalg og har allerede nu planlagt høringer om Irak-krigen.

Høringerne skal efter Bidens eget udsagn ikke rode rundt i gamle sager som masseødlæggelsesvåbene som ikke var der alligevel, men være med til at finde en løsning for konflikten, men der er allerede een ting som i hvert fald ikke er en løsning, nemlig at sende flere tropper.

- If we stay the course, add more troops, tried what we did before, we are in the worst of all circumstances," sagde Biden til tv-stationen CBS, og tilføjede: The continued attrition - death of soldiers; no end in sight, no political agreement.

Høringerne vil også have et helt andet og mere personligt formål for Biden, de skal nemlig være me til at løfte hans nationale profil og være en platform i hans mission på at sikre sig den demokratiske nominering som præsidentkandidat i 2008. Det er forventet at bl.a. udenrigsminister Condoleeza Rice skal vidne ved høringen.

Joe Biden prøvede i 1988 at blive opstillet til præsidentkandidat, men måtte trække sig efter at det kom frem at han havde lånt lidt rigeligt fra en tale af Helle Thorning-Schmidts svigerfar, den tidligere Labour-leder Neil Kinnock.

Det er i øvrigt Joe Biden til højre i billedet sammen med den afghanske præsident Hamid Karzai.

Kilde: CBS

Ingen kommentarer: