19.12.06

Chris Van Hollen skal lede DCCC

Den demokratiske leder Nancy Pelosi (Calif.) har udpeget kongresmedlem Chris Van Hollen (Mary.) som formand for de demokratiske kongresmedlemmer kampagneorganisation (DCCC).

Chris Van Hollen, 47, er lige blevet genvalgt til sin tredje periode og blev vurderet som en opstigende stjerne i partiet, hvad forfremmelsen i dag tydeligt viser. Van Hollen tilhører partiets midterfløj og betragtes ikke som en Pelosi-støtte og der var flere der spekulerede i om hun ikke ville vælge en af sine egne til posten - men sådan skulle det altså ikke gå.

Van Hollen efterfølger Rahm Emmanuel (Ill.) som kampagnechef og får altså hovedansvaret for fundraising og kandidatrekrutering frem mod valget i 2008. Han vil dog fortsat få hjælp af Emmanuel der i sin nye rolle som gruppeformand har fået kontrol med dele af demokraternes mediestrategi.

I den netop overståede valgkamp lykkedes det for DCCC at fundraise mere end 100 millioner dollars hvilket var med til at give dem sejren på 30 mandater. Van Hollen havde også en lille endel i den sejr, da han var en af Emmanuels væbnere og arbejdede med rekrutering af kandidater.

Det er ikke den eneste gode nyhed for Van Hollen der i sidste uge blev medlem af den meget magtfulde Ways and Means Committee.

Kilde: AP og Roll Call

Ingen kommentarer: