25.12.06

Senatorer uenige om flere tropper til Irak

De to senatorer Chris Dodd (D-Conn.) og Lindsay Graham (R-S.C.) kom lige inden juleaften hjem fra en tur til Irak, de to var enige om at volden var tiltagende og et problem, men de er uenige om hvordan det skal løses.

Republikaneren Lindsay Graham, der er medlem af forsvarsudvalget, støtter at sende flere amerikanske tropper for at dæmme op for volden.

- You're not going to have a political solution with this much violence, forklarede Graham til tv-stationen ABC.

- So the surge of troops is, I think, very necessary. Additional combat capability co- joined with political reform will be successful. If you want to win, if your goal is to leave behind a stable functioning democracy in Iraq that is an ally in the war on terror, we need more combat capability, uddybede han.

Demokraten Chris Dodd der har flirtet lidt med et muligt præsidentkandidatur er ikke meget for at sende flere soldater til Irak.

- I believe it will be a mistake for us at this juncture to be adding more troops,'' sagde han til ABC og fortsatte: I don't see any mission associated with this. It sounds to me like a tactic in search of a strategy.

Synspunktet om at sende flere tropper hører til blandt de mest upopulære i amerikansk politik, målinger viser at op mod 8 ud af 10 amerikanere er imod, men alligevel er det et synspunkt som deles af både George W. Bush og John McCain.

De to senatorer er også uenige om hvilken rolle Syrien skal spille i forhold til Irak. Chris Dodd mødtes med den syriske præsident mens Lindsay Graham blot konstaterede at: We don't need more dialog with Syria, i't's not the lack of dialog that is the problem with Syria. It's the actions of the Syrian government.'

Kilde: Bloomberg

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg læner også til at sende flere styrker til Irak, dog ville jeg ønske det ikke kun var amerikanske.

Anonym sagde ...

Der er ikke mere at komme efter i Irak. Landet er på vej mod borgerkrig og tyranni uanset, hvad vi stiller op. Lets get the hell out and claim vitory!

Anonym sagde ...

Forkert, trækker vi os nu, er det 100 % sikkert at vi sender Irak ud i en borgerkrig og uoverskuelig fremtid.

Ja det ser hellere ikke godt ud lige nu, men det er formentlig det eneste at gøre at blive og fuldføre opgaven.

Trækker koalitionen sig, vil det være en sejr til terroristerne, og det vil for altid skade os i fremtiden.

Vi bliver der til Irakerne kan tage styre om sig selv, og ikke et sekund mere.

Anonym sagde ...

Forkert. Der er ingen opgave at fuldføre, og irakerne kommer aldrig til at opføre sig som vi gerne så det.

Det er simpelthen umuligt at gøre kål på terroristerne/oprørerene i Irak, da de kan rekrutere blandt millioner og atter millioner i den arabiske verden. Vores tilstedeværelse gør kun hvervningen lettere.

Definitionen på sindsyge er at gøre det samme igen og igen, selv om det er åbenlyst for enhver, at det ikke virker. Derfor hjælper det heller ikke at sende flere tropper, hvilket John McCain også burde indse, hvis han da ikke vil udstyre sig selv med en gigantisk akilleshæl i 2008.