12.12.06

Kucinich stiller op til præsident - igen

Kongresmedlem Dennis Kucinich (D-Ohio) stiller op til præsident - for de Forende Stater. Det vil han offentliggøre i dag på et pressemøde på rådhuset i hjembyen Cleveland i delstaten Ohio.

Kucinich, der uden problemer blev genvalgt til kongressen i sidste måned, forsøgte uden held at stille op til præsident i 2004. Han var blandt de sidste til at forlade kapløbet på trods af at han kun havde vundet en lille håndfuld af de godt 4000 delegerede på konventet.

Kucinich vil helt sikkert trække lidt medieopmærksomhed, fordi han kun er den anden demokrat til officielt at erklære sit præsidentkandidatur. Iowa’s afgørende guvernør Tom Vilsack annoncerede tidligere på måneden at han har intentioner om at flytte ind i Det Hvide Hus i januar 2009.

Kucinich, der startede sin politiske løbebane som byrådsmedlem i 1970 og senere var borgmester i Cleveland, er kendt for sine anti-krigssynspunkter og hans forslag om at oprette et Ministerium for Fred.

Kilde: Cleveland Plain Dealer

7 kommentarer:

Anonym sagde ...

han er blevet gift så der kommer en First Lady skulle han total overraskende vinde valget.

Anonym sagde ...

i 2005 skal jeg lige nævne, han var ugift i 2004 da han stillede op.

Henrik Hansen sagde ...

Jeg er selvfølgelig glad for at se Dennis med i kapløbet igen.

Garby sagde ...

Du har også længe haft en forkørlighed for kandidater der får mellem 0,1 % og 1 % af stemmerne.

Anonym sagde ...

Et af hoejdepunkterne ved Kucinich's kampagne i 2004 var, da han havde taget nogle plancher med til en radio-debat. Endnu sjovere blev det, da vaerten blev noedt til at minde Kucinich om, at lytterne ikke rigtigt kunne se hans figurer...

Anonym sagde ...

Nå, ja. Så er der da i det mindste også en slags euro-socialdemokrat med i opløbet.

Henrik Hansen sagde ...

Nej han kan ikke vinde, men denne gang er Dean jo ikke med og han rendte jo med det meste af venstrefløjens stemmer sidst.

Men kommer han over 10 % i Iowa, NH eller Nevada er det da en stor overaskelse.

Dennis K. er jo med i kampen af "issues" oversager. For at kunne rejse venstrefløjens: krigsmodstandernes og Miljøforkæmpernes, homosexuelle rettighedsfolkenes mv. agenda med massemediernes kameraer på. Det er vi jo nogen der synes er vigtigt og
også underholdende.

Og han bliver nok ved til den bitter ende igen

Og en total outsidder er han jo ikke, der jo trods alt ca. 60 medlemmer af Progressive Caucus så nogen deler han da holdninger med