4.12.06

Romney og hans mormon-tro

Salt Lake Tribune, avisen i Utah der nok må karakteriseres som hoforgan for Mitt Romneys forsøg på at blive republikansk præsidentkandidat skriver at republikanske partistrateger mener at effekten af at Romney tilhører mormonkirken er overvurderet.

"The Mormon issue is way overstated, in the end, it won't be much of an issue."" siger Mark McKinnon, der arbejdede for Bush i 2004 og nu er tilknyttet McCain-kampagnen.

Jeg vil dog tro at Mark McKinnon her bevæger sig mere i kategorien "høflighedsfraser" end i en egentlig realpolitisk vurdering af det betyder for vælgerne at Romney er mormon. Er man blot en anelse bekendt med hvordan primærvalgskampagner fungerer kan man godt forvente at grupper uden officiel tilknytning til f.eks. John McCain (rent hypotetisk) vil sætte spørgsmålstegn ved Romneys tro og specielt i de mere religiøse stater Iowa og South Carolina vil det være et issue. I Nevada er der i forvejen mange mormoner, f.eks. den demokratiske senator Harry Reid.

For som artiklen også påpeger: "Several polls have shown a large section of voters who wouldn't consider voting for a Mormon presidential candidate. Some evangelicals don't consider Mormons to be Christians."

Kilde: Salt Lake Tribune

Ingen kommentarer: