12.12.06

Republikansk senator vil ud af Irak

Senator Gordon Smith (R-Oreg.) støtter ikke længere USAs tilstedeværelse i Irak. Det kom frem i en meget passioneret tale i Senatet sidste uge. Han sagde mandag til TV-stationen CNN at han havde draget den konklusion at Irak havde udviklet sig til en borgerkrig og at de amerikanske tropper ikke ville være i stand til at stoppe den.

"Som du ved, så er det her et slagsmål, der når alt kommer til alt er imellem Sunnier og Shiaer, et slagsmål der har stået på i 1000 år om hvem der er den rette afløser til Profeten Mohammed." forklarede Smith til CNN-værten Wolf Blitzer.

"Det er ikke vores skyld. Det er ikke vores kamp og der er ikke noget vi kan gøre for at ordne det." sagde Smith der følte at han var forpligtet til at forklare sig fordi "der sker ofre i jagetn på en politik der ikke kan gennemføres."."Vi bliver nød til at indrømme det og justere tingene på en sådan måde at den amerikanske befolkning og vores soldater finder sagen værdig nok at ofre sig for."

Kilde: CNN

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Under alle omstændigheder kan man sige, at Smidt ikke vil tages med bukserne nede i 2008, hvor han skal genvælges for Oregon.

Han så, hvad der skete i år for mange af hans republikanske kolleger i blå områder, der følte sig sikre på sejr og sov i timen. Smidt har klogeligt indset, at 2008 igen kan blive et dårligt år for republikanerne, navnlig hvis problemerne i Irak ikke løser sig.

Uffe