1.12.05

Californisk kongresmedlem trådt tilbage

Det republikanske kongresmedlem Randy ”Duke” Cunningham fra Californien valgte tirsdag at tråde tilbage på grund af korruption. Duke Cunningham havde modtaget mere end 2.4 millioner $ i bestikkelse fra et firma i forsvarsindustrien, der til gengæld fik Duke Cunninghams stemme i vigtigt underudvalg i Repræsentanternes Hus der tog sig af indkøb til forsvaret. Desuden glemte Duke Cunningham at fortælle skattevæsnet om denne lukrative sidebeskæftigelse og det er også forbudt.

Kongresmedlemmet blev afsløret da lokale medier begyndte at undre sig over hvordan en mand med en relativ lav indkomst havde råd til et stort hus i Californien, en kæmpelejlighed i Washington D.C., en lystyacht og en helt ordinær Rolls Royce. Et kongresmedlem tjener i nærheden af 200.000 $ om året og selv om biler er billige i Amerika vakte det opsigt.

Duke Cunningham havde inden han kom i kongressen en fornem karriere i flyvevåbnet hvor han var i Vietnam og skød Charlies flyver ned og i 1972 kom han hjem og blev instruktør på flådens luftkampskole Miramar i San Diego (ja, for satan – den fra Top Gun). Under den første golfkrig var Duke Cunningham CNN’s ekspert og det var her han blev ”scouted” af republikanerne til at stille op til kongressen. Han blev valgt i 1990.

Guvernør Schwarzenegger har ansvaret for at sørge for at der bliver holdt et suppleringsvalg i det 50. kongresdistrikt som dækker den nordlige del af San Diego. Demokraterne skal dog ikke gøre sig nogle forhåbninger om at vinde pladsen – vi er i en del af Californien hvor man med stolthed og glæde stemte på Reagan.

Ingen kommentarer: