30.12.05

NY: Spitzer og Cuomo er førstevalg hos Demokraterne

Hvis det står til de demokratiske vælgere så skal AG Elliot Spitzer være partiets kandidat til guvernør og tidligere boligminister Andrew Cuomo skal være kandidaten der skal afløse Spitzer som Attorney General. Det visen en meningsmåling fra Siena College Research Institute som blev offentliggjort i New York Post i går.

Opbakningen til Elliot Spitzer er massiv. Han har i følge målingen et 64 % forspring til sin eneste rival, Nassau County Executive Tom Suozzi, hele 72 % af de adspurgte støttet Spitzer, kun 8 % støtter Suozzi. Det var specielt i Upstate New York at støtten til Spitzer var overvældende, 79 % mod 3 %. (Nassau County ligger på den vestlige del af Long Island og det er primært her at Suozzi henter sin støtte...)

Det er positive tal for Spitzer fordi Upstate New York er afgørende for at vinde valget. Vælgerne i Albany, Rochester og Buffalo er væsentligt mere konservative end deres medborgere i New York og det er her nøglen til at vinde The Empire State ligger.

Kampen om at afløse Spitzer som Attorney General er mere lige, men ikke mere end at Andrew Cuomo, søn af den tidligere guvernør Mario Cuomo, stadig har et 17 % forspring til Mark Green (btw: meget fin hjemmeside), demokraten som var borgmesterkandidat i New York City i 2001 (ikke at forveksle med kongresmedlem Mark Green, der er republikansk guvernørkandidat i Wisconsin).
Andrew Cuomo står til 37 %, Mark Green 20 % og fire øvrige kandidater får tilsammen omkring 10 %.

Andrew Cuomo (til venstre) sammen med en af hans vælgere og tidligere chef. Vælgeren er en forfatter og foredragsholder som flyttede til New York i 2001.

2 kommentarer:

Kasper sagde ...

"Mario Cuomo står til 37 %, Mark Green 20 % og fire øvrige kandidater får tilsammen omkring 10 %."

Fedt, jeg troede, han var død - men nu er han altså i et tæt opløb med sin egen søn!

DanskPol sagde ...

Du så sjov! Skulle du ikke skrive speciale...