7.12.05

NJ: Corzine klar med afløser

Efter sdiste måneds sejr i New Jerseys guvernørvalg skal sejrherren, den nuværende demokratiske senator Jon Corzine, udnævne sin egen afløser der skal sidde den resterende periode på den plads i Senatet som Corzine afgang har medført.

Spekulationerne om hvem det bliver har været mange og forhåbningerne har været store hos en lille håndfuld demokratiske kongresmedlemmer der var seriøse bud på at afløse den hovedrige Corzine. Bl.a. dem har frontrunneren hele tiden været Kongresmedlem Bob Menendez (D-NJ).

Corzine skulle nu have afgjort hvem hans afløser bliver og Rep. Menendez har aflyst en ferie i syden for at tage hjem til The Garden State, et tegn som de fleste regner med betyder at den 51-årige bliver Soprano-statens næste senator.

Bob Menendez har siddet i kongressen siden 1992, hvor han repræsenterer et distrkt i den nordøstlige del af staten der grænser op til New York. I 2002 blev han valgt som gruppeformand (Chairman of the House Democratic Caucus) og er den højst rangerede latin-amerikaner i Repræsentanternes Hus.

Hvis Menendez bliver udpeget skal han med alt sandsynlighed op imod den republikanske State Senator Tom Kean, Jr. søn af den tidligere guvernør og medlem af 11. september-kommissionen Thomas Kean.

Ingen kommentarer: