19.12.05

Mitt Romney siger stop

Guvernør Mitt Romney (R-MA) vil ikke forsøge at blive genvalgt om et år. Det vil give ham mere tid til at besøge Iowa, New Hampshire og South Carolina i et forsøg på at blive præsidentkandidat og samtidig betyder beslutningen at Guv. Romney undgår et pinligt nederlag som helt sikkert ville begrave hans præsidentielle ambitioner.

Romneys afgang betyder at kampen om at blive Massachusetts næste guvernør er helt åben. Republikanernes foretrukne kandidat er Viceguvernør Kerry Healey, der dog skal overvinde udfordringer fra nogle ukendte kandidater.

Demokraterne har gode muligheder i en stat hvor det store flertal almindeligvis stemmer demokratisk, staten har to demokratiske senatorer og samtlige 10 medlemmer af delegationen i Repræsentanternes Hus er demokrater. Alligevel har Republikanerne nærmest haft et godt tag i guvernørposten siden William Weld (der i øjeblikket forsøger at blive guvernørkandidat i New York) efterfulgte Michael Dukakis i 1991 har demokraterne ikke vundet i The Bay State.

Denne gang stiller demokraterne med enten MA Attorney General Tom Reilly eller en tidligere topembedsmand i justitsministeriet (US Assistant Attorney General) Deval Patrick. Begge har i meningsmålinger et stort forspring til Kerry Healey.


Mitt Romney med den olympiske fakkel til vinterlegene i Salt Lake City i Utah som Romney stod i spidsen for.

Ingen kommentarer: