17.12.05

John Spencer død

Skuespilleren John Spencer, der er mes kendt for sin rolle som Leo McGarry i TV-serien West Wing er døde fredag aften af et hjerteanfald. John Spencer blev 58 år gammel.

Spencer blev født i Paterson, New Jersey som John Spechock af en far der var lastvognschauffør og en mor der var tjener. Han tog kunstnernavnet Spencer som 16-årig og fik sit første gennembrud i rollen som Tommy Mullaney i TV-serien L.A. Law (Advokaterne) i starten af 90’erne, senere fik han en rolle i filmen ”The Rock” sammen med Nicolas Cage og Sean Connery. Det blev også til roller i film som ”Copland” med Sylvester Stallone og ”The Negiotiator” med Samuel L. Jackson og Kevin Spacey.

Men det var i rollen som Leo McGarry at John Spencer fik den største anerkendelse, bl.a. med en Emmy for en Outstanding Supporting Actor in a Drama Series.

Richard Schiff, skuespilleren der spiller Toby Ziegler, sagde om Spencer at han var “en af de særlige kombinationer af guddommelige evner og utrolig generøs.”.

Ekstra Bladet skriver at der er optaget 14 ud af de 22 afsnit af den sidste sæson af West Wing og man har endnu ikke besluttet hvad der skal ske med de resterende afsnit. Leo McGarry har en central rolle som Det Demokratiske Partis vicepræsidentkandidat.

John Spencer sammen med Al Gore og Martin Sheen på settet til West Wing.

2 kommentarer:

Kasper sagde ...

Det var dog en trist nyhed lige her før jul. Hvad gør en kampagne med en vicepræsident-kandidat, der pludselig dør?

DanskPol sagde ...

Det korte svar er at man udpeger en ny.
I 1972 valgte George McGovern Senator Thomas Eagleton fra Missouri som sin vicepræsidentkandidat. Nogle dage efter konventet kommer det frem at Eagleton havde modtaget elektrochok tre gange for at kurere depression. Efter i et par dage at ha' bakket sin kandidat op vælger McGovern at droppe Eagleton so trækker sig frivilligt. Herefter bliver nærmest samtlige demokratiske senatorer, guvernører og kongresmedlemmer spurgt om de har lyst til at stille op som vicepræsident, men valget falder på den tidligere ambassadør i Frankrig, Sargant Shriver fra Maryland (far til Maria S. som er gift med The Governator). Demokraterne tabte efterfølgende præsidentvalget til Præsident Nixon men om det kunne være undgået med en anden vicepræsidentkandidat end Eagleton er nok svært at forestille sig.